Amestecul puternic pe bază de urzici care îţi protejează legumele din grădină. E natural şi ieftin

de: Sabina Anastasia
17 04. 2023

Playtech Știri îți prezintă amestecul puternic pe bază de urzici care îţi protejează legumele din grădină. E natural și ieftin. Știi care sunt motivele pentru care ar trebui să optezi pentru un astfel de produs în locul unui chimic? Iată cum îl poți folosi!

De ce să folosești îngrășăminte naturale în grădină

Îngrășămintele sunt absolut necesare în activitățile ce țin de agricultură sau de grădinărit. Ele ajută la îmbunătățirea fertilității solului și la creșterea sănătoasă a plantelor și a arborilor. Specialiștii recomandă utilizarea produselor naturale în locul celor chimice.

Îngrășămintele chimice conțin adesea substanțe care pot contamina solul, apa și aerul. Îngrășămintele naturale, pe de altă parte, sunt fabricate din materie organică și nu au efecte dăunătoare asupra mediului. În plus, cu ajutorul lor îmbunătățești starea acestuia prin furnizarea de nutrienți ce sunt mai ușor de absorbit.

Îngrășămintele naturale conțin o serie de nutrienți (azot, fosfor și potasiu), precum și micronutrienți, cum ar fi calciu, magneziu și sulf, care sunt o adevărată binecuvântare pentru legumele din grădină. De foarte multe ori, produsele chimice nu conțin substanțele menționate.

Știi care sunt motivele pentru care ar trebui să folosești urzici pentru îngrijirea legumelor din grădină? În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți expune avantajele pe care le ai dacă le utilizezi ca îngrășământ. Poți afla și cum trebuie să procedezi pentru a prepara macerat de urzici pentru protejarea plantelor de insecte și nu numai.

Motivele pentru care urzicile sunt potrivite ca îngrășământ

Urzicile au un conținut ridicat de azot și sunt bogate în alte minerale importante, cum ar fi magneziul, calciul și fierul. Prin urmare, urzicile sunt un excelent îngrășământ natural și un balsam de sol. Atunci când urzicile sunt folosite ca îngrășământ, ele pot contribui la îmbunătățirea calității solului, la creșterea plantelor și la îmbunătățirea sănătății generale a plantelor.

Urzicile pot fi folosite în mai multe moduri diferite ca îngrășământ. De exemplu, ele pot fi uscate și apoi adăugate în sol ca mulci sau pot fi infuzate în apă pentru a obține un îngrășământ lichid. Îngrășământul lichid poate fi pulverizat pe frunzele plantelor sau poate fi turnat direct pe solul din jurul rădăcinilor plantei.

Folosirea urzicilor ca îngrășământ este, de asemenea, o opțiune ecologică, deoarece este o resursă naturală și regenerabilă care nu se bazează pe substanțe chimice sintetice.

Amestecul puternic pe bază de urzici care îţi protejează legumele din grădină

Ingrediente:

  • 1 kg de frunze și tulpini verzi de urzici (neofilite și fără pete);
  • 10 litri de apă de ploaie sau de fântănă (obligatoriu fără clor).

Mod de preparare:

  1. Se pun urzicile într-un butoi sau într-o găleată încăpătoare.
  2. Se toarnă deasupra urzicilor 10 litri de apă de ploaie sau de fântână.
  3. Se așează o piatră deasupra frunzelor și tulpinilor de urzici.
  4. Se acoperă vasul cu urzici cu un material potrivit sau cu un capac.
  5. Se depozitează vasul cu urzici într-un loc protejat de soare, pentru o săptămână.
  6. Se amestecă urzicile cu apă în fiecare zi, cât timp vasul este depozitat.
  7. Se strecoară urzicile de apă, la finalul celor șapte zile.
  8. Se diluează maceratul – 1 litru de macerat la 9 litri de apă curată.

Fertilizantul poate fi folosit ori de câte ori ai nevoie. Compoziția diluată poate fi aplicată direct la nivelul frunzelor plantelor din grădina ta sau la rădăcină. Dincolo de faptul că acționează precum un îngrășământ, produsul este eficient și împotriva insectelor și, în plus, ajută la descompunerea gunoaielor.