Amestecul puternic cu care să uzi ceapa înainte de fertilizare. Așa vei avea cea mai bogată recoltă
Experții în grădinărit știu tot felul de trucuri geniale care îi ajută să aibă parte de cele mai bune recolte de legume și fructe. Care este ingredientul cu care vei uda ceapa înainte de fertilizare. Este important să respecți acest pas.
Cu ce soluție se stropește ceapa înainte de fertilizare
În cazul în care cozile cepelor din grădina ta sunt extrem de subțiri, având o nuanță palidă, specialiștii susțin că legumele au o deficiență de azot.
Prin urmare, răsadurile trebuie hrănite cu un îngrășământ ce conține azot, un fertilizator care te va ajuta să obții o recoltă mare de ceapă.
Pentru a hrăni legumele la mijlocul lunii mai, experții legumicultori folosesc uree, care conține o cantitate de 50% azot. Avantajul utilizării ureei este că pământul în care se devoltă ceapa nu va deveni acid, lucru foarte important la cultivarea legumelor.
Pentru a pregăti acest îngrășământ, tot ce trebuie să faci este să diluezi 20 de grame de uree în 10 litri de apă. Soluția se va folosi, apoi, pentru udarea răsadurilor de ceapă.
După fertilizare, nu uita că aspargicul trebuie irigat cu apă obișnuită, pentru ca îngrășământul să ajungă în zona rădăcinii. Procedeul trebuie repetat peste 10-14 zile, pentru ca recolta de ceapă să crească mare și bogată.
Citește și Ceapa putrezește în grădină? Ce trebuie să faci neapărat
Ce îngrășământ se folosește la castraveți
Pentru a crește o recoltă mare de castraveți, trebuie să udați răsadurile cu un îngrășământ simplu, făcut acasă. Pentru asta aveți nevoie de un produs ieftin, care se găsește în toate magazinele alimentare.
Este vorba despre drojdie, din care puteți face un supliment pentru hrănirea răsadurilor de castraveți. Datorită acestui amestec de nutrienți, răsadurilor de castraveți se vor dezvolta și crește mai repede.
Pentru a pregăti un astfel de supliment, aveți nevoie de 50 de grame de drojdie la 1 litru de apă. Soluția se lasă într-un loc cald timp de 2-3 zile, apoi se adaugă 5 litri de apă.
Udați plantele sub rădăcină cu îngrășământul obținut. Un astfel de îngrășământ trebuie aplicat după plantarea răsadurilor de castraveți în sol deschis sau într-o seră.
Dar rețineți că acest îngrășământ nu este potrivit pentru roșii, cartofi și ceapă. Pe lângă castraveți și vinetele pot fi hrănite și soluția de drojdie.
Citește și Cu ce să stropești varza de păduchi, de fapt. Trucul fantastic care te scapă de necazuri