Amestecul puternic cu care să stropești dovleceii în curtea ta. Vei avea cea mai bogată recoltă

Amestecul puternic cu care să stropești dovleceii în curtea ta. Vei avea cea mai bogată recoltă
Amestecul puternic cu care să stropești dovleceii în curtea ta, pentru a te bucura de recoltă bogată în august/septembrie.

Dacă vrei să te bucuri și tu de dovlecei la sfârșitul verii sau la începutul toamnei, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi pentru ca recolta să fie bogată. Află în rândurile de mai jos care este amestecul puternic cu care să stropești dovleceii în curtea ta, ca să se dezvolte frumos.

Cum îngrijești dovleceii pentru a te bucura de recoltă bogată

În cazul în care locuiești la casă, mai mult ca sigur dispui și tu de o grădină micuță, în care cultivi plantele preferate. Dovleceii se numără printre legumele cel mai des recoltate de românce la finalul verii sau la începutul toamnei. Pentru a te bucura de o cultură bogată, trebuie să ții cont de câteva detalii importante.

Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi cum trebuie să îngrijești dovleceii pentru a avea recoltă bogată. Să vorbim, în primul rând, despre lumină. Legumele au nevoie de soare cel puțin șase ore pe zi, pentru a se maturiza și a se dezvolta corespunzător. Este bine să întorci dovleceii cel puțin o dată pe săptămână, pentru a le menține creșterea simetrică.

Atenție! Acționează cu atenție și grijă. Este important să nu rupi vițele.

Hidratarea plantelor este, de asemenea, foarte importantă. O recoltă bogată de dovlecei constă și în a le oferi suficientă apă. Legumele trebuie udate constant, mai ales după ce înfloresc și fac primele fructe, cu cel puțin 2, 5 cm de apă pe săptămână. Ai grijă să torni apa direct pe sol, nu pe frunzele legumei, fiindcă sunt foarte sensibile.

Amestecul puternic cu care să stropești dovleceii în curtea ta

Dovleceii au nevoie de multă hrană pentru a se dezvolta frumos. Legumele trebuie să fie tratate cu îngrășământ la fiecare două săptămâni. La început, este bine să aplici un îngrășământ pe bază de azot, când plantele au o înălțime de circa 30 de centimetri, pentru ca frunzele să fie bine susținute.

Ulterior, este recomandat să aplici un amestec puternic pe bază de cenușă. Nu e nevoie să dai bani pe produse chimice din comerț pentru a încuraja creșterea frumoasă a dovleceilor. Amestecă un pahar de cenușă în cinci litri de apă, apoi pulverizează amestecul direct la rădăcinile legumelor.

Citește și: Secretul celor mai pufoase chifteluțe de dovlecei. Ți se topesc în gură

Cei mai experimentați grădinari recomandă să aplici dovleceilor și îngrășământ bogat în fosfor și potasiu. Dacă vei ține cont de detaliile explicate în materialul de astăzi, la sfârșitul verii sau la începutul toamnei, în august, respectiv septembrie, te vei bucura de recoltă bogată de dovlecei.

Urmăriți Playtech.ro și pe