Amestecul puternic care îţi face tigăile ca noi. E pe bază de zahăr, trebuie să încerci şi tu

de: Andreea Vînătoru
04 06. 2023

Tigăile și oalele sunt de mare ajutor în bucătărie, însă sunt și recipientele care se ard cel mai repede. Există, însă, un amestec care te ajută să scapi de arsura de pe tigăi. Se prepară rapid și simplu!

Amestecul puternic care îţi face tigăile ca noi

Cu siguranță aveți tigăi și oale prin bucătărie ale ale căror fund este ars sau plin de grăsime, care nu iese sub nicio formă. Dacă farfuriile sunt spălate în mod regulat, fundul tigăilor se curăță cel mai greu, mai ales când este plin de arsură.

Curățarea unei tigăi necesită mai mult efort, mai ales dacă există resturi de alimente uscate arse pe suprafață. Din fericire, există trucuri ieftine care te ajută să redai strălucirea tigăilor din bucătărie. Iată soluția perfectă!

De ce ingrediente ai nevoie pentru tigăile arse

  • 1 lingură de zahăr
  • 1 cană de apă
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri de săpun de vase
  • 1 lingură de acetonă.

Într-un bol de plastic puneți toate ingredientele enumerate mai sus și le amestecați bine până se omogenizează toate. După ce toate ingredientele sunt amestecate bine, se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Agitați înainte de utilizare și pulverizați părțile arse de pe oale și tigăi.

Lăsați amestecul din zahăr să acționeze timp de 20 de minute. Când timpul a expirat, curățați cu un burete moale și veți observa cum toată arsura de pe fundul tigăii s-a dus. La final, clătiți cu multă apă și spălați tigaia cu un detergent degresant.

Citește și: A turnat ketchup pe tigăi și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat după doar 10 minute

Fructul care curăță rapid arsura de pe tigăi

Din ce în ce mai multe gospodine caută soluții pentru ca locuința lor să fie curată, organizată și bine împrospătată. Desigur că în timpul acesta toate întâmpină problema banilor. Scumpirile le-au făcut pe doamne și domnișoare să caute variante mai ieftine pentru diversele activități din casă.

Specialiștii au adus în prim-plan un fruct ce le poate ajuta în privința tigăilor arse. Cu siguranță toată lumea are acasă măcar o tigaie care a trecut prin multe încercări și care nu mai arată deloc bine ca la început.

Nu trebuie să te gândești să o arunci sau să o păstrezi în dulap doar pentru că nu vrei să scapi de ea, dar nici să o folosești nu mai poți. În acest sens, este recomandat să te folosești cu încredere de coaja de ananas care face minuni.

După ce mănânci interiorul ananasului, nu arunca și coaja pentru că te scapă de arsuri. Acesta funcționează ca un burete aspru de vase, așa că în timpul procesului trebuie să utilizezi săpun de vase și apă.

Freacă bine suprafața oalelor care au nevoie de o împrospătare și nu uita să clătești bine surplusul de săpun dacă ai nevoie. Lasă vasul la uscat și poți să faci oricând preparatele dorite în el. În cazul în care nu ești mulțumită de rezultat, repetă procesul și continuă să freci fundul oalei cu ajutorul ananasului.