Amestecul puternic care curăță și cele mai dificile pete de pe cadă. Va fi imaculată în doar câteva minute

de: Ionuț Vieru
07 07. 2024

Curățenia este necesară în orice casă, iar baia este încăperea care necesită cea mai multă atenție, în special cada. Dacă ai pete nedorite pe cadă și nu știi cum să mai scapi de ele, poți încerca un amestec foarte puternic și ușor de realizat.

Cum elimini cu ușurință petele de pe cadă

Produsele din comerț pe care le găsim în marile magazine sunt utile, dar prețurile acestora a crescut destul de mult recent. În același timp, conțin și foarte multe chimicale.

Din fericire, există alternative mai puțin costisitoare și fără chimicale. Poți face o soluție care te va scăpa de petele de pe cadă doar folosind produse naturale, la îndemâna oricui.

Unul dintre ingrediente este bicarbonatul de sodiu. Cu toții știm că este nelipsit din casele gospodinelor. În combinație cu oțetul de vin, aceste ingrediente simple și accesibile sunt combinația perfectă pentru a elimina petele persistente și pentru a reda căzii tale un aspect proaspăt și curat.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci cele două ingrediente în proporții egale, iar folosind un recipient cu pulverizator, aplică soluția pe cadă și las-o să acționeze circa 30-40 de minute.

După ce a trecut timpul, șterge cu o cârpă moale și clătește bine cu apă călduță pentru a îndepărta orice urmă de mizerie.

Produse alternative de curățare

Există și alte produse pentru curățarea căzii. De exemplu, dacă ai una din fontă, poți folosi clor. O va albi și îi va reda strălucirea, iar în același timp o va dezinfecta, însă ai grijă, deoarece trebuie să porți mănuși și să nu inhalezi vaporii.

De asemenea, amoniacul cu apă este soluția ideală pentru îndepărtarea petelor de pe căzile din acril. Doar lasă soluția să acționeze timp de cinci minute, după care șterge cada bine cu buretele și clătește cu apă din belșug.

Pentru a îndepărta calcarul de pe cadă, poți folosi o soluție din oțet de vin alb amestecat cu suc de lămâie. Pulverizează această soluție din belșug și las-o să acționeze timp de 45 de minute.

În cazul în care stratul de calcar este consistent, soluția trebuie să acționeze circa două ore, pulverizând cu soluție din 20 în 20 de minute. Nu trebuie să o lași să se usuce. La final, clătește cu multă apă.