Amestecul genial cu o plantă miraculoasă pentru casa ta. Ingredientul care trebuie pus în găleata cu apă

Amestecul genial cu o plantă miraculoasă pentru casa ta. Ingredientul care trebuie pus în găleata cu apă
Amestecul genial cu o planta miraculoasa pentru casa ta. Ingredientul care trebuie pus in galeata cu apa

Atunci când trebuie să faci curățenie generală și te gândești la spălatul podelelor, îți vin în cap tot felul de produse pe care le poți cumpăra de la supermarket, soluții care te ajută să redai strălucirea parchetului sau a gresiei. Ia sfatul gospodinelor și prepară acest amestec genial folosind o plantă miraculoasă.

Trucuri geniale care îți curăță și parfumează casa

Una dintre cele mai pretențioase zone din casă, care ne dă bătăi de cap atunci când facem curățenie, este podeaua. Este destul de complicat să o curățăm perfect și să o facem să strălucească, motiv pentru care ne putem orienta către aceste remedii naturiste.

Binențeles că podeaua poate fi curățată cu ajutorul înălbitorului. De asemenea, putem utiliza o combinație de bicarbonat de sodiu și rozmarin, care este extrem de eficientă dacă ne dorim să degresăm podeaua, îndepărtând toate urmele de murdărie.

Cu toate acestea, gospodinele au găsit un alt remediu eficient, naturist, pe baza unei plante cu proprietăți miraculoase. Te va ajuta să obții rezultatele mult râvnite, să cureți parchetul și gresia și, nu în ultimul rând, casa ta va avea și un parfum incredibil, dacă utilizezi hamamelisul.

Planta de hamamelis (care poarta denumirea de Hamamelis virginiană) este originară din America de Nord, fiind un membru al familiei de plante Hamamelidaceae.

Coaja și frunzele plantei de hamamelis sunt folosite pentru vindecarea problemelor de piele. Această plantă elegantă are un parfum aparte, care îți va reîmprospăta gospodărie.

Tot ce trebuie să faci este să torni câteva picături din uleiul esențial al acestei plante în soluția de curățare a podelelor, iar rezultatele se vor vedea imediat.

Cu ce trebuie să ștergem podelele

Atunci când vrei să cureți podelele, materialul folosit pentru a șterge parchetul și gresia este la fel de important precum soluția folosită pentru degresarea suprafeței de pășit.

Credința populară susține că nu trebuie să spălăm podeaua niciodată cu prosoape. Motivul ar fi destul de simplu. Superstițioșii spun că un prosop pentru față sau mâini ar fi un articol special, mai cu seamă dacă are ceva brodat special.

De asemena, pe vremuri, prosopul era considerat simbol al confortului și armoniei în casă. Să nu uităm că prosoapele se folosesc la câteva dintre cele mai importante evenimente din viața unui om, precum botezuri, nunți și înmormântări.

Gospodinele sunt de părere că ideal ar fi să speli podeaua cu un mop special sau, în cazul în care nu ai un asemenea obiect, să folosești lavete sau cârpe curate pentru a reda strălucirea suprafețelor.