Amestecul foarte ieftin care curăță grăsimea de pe hotă. Profită de acest truc simplu la îndemâna oricui
Hota este un aparat esențial în orice bucătărie modernă, contribuind la eliminarea aburilor, a mirosurilor și a grăsimii rezultate în urma gătitului. Ei bine, pentru a asigura eficiența și longevitatea hotei, este important să o curățăm regulat. Această acțiune nu este chiar atât de ușoară, mai ales dacă nu știi cum trebuie să procedezi.
Amestecul care curăță eficient grăsimea de pe hotă. Sfaturi și trucuri utile la curățarea hotei
Într-o bucătărie practică și modernă, hota joacă un rol deosebit de important. Cu toate acestea, pentru mulți dintre noi curățarea hotei poate fi o adevărată provocare. Din fericire, există mai multe moduri eficiente și rapide de curățare a acestor aparate.
O hotă curată funcționează la capacitate maximă, eliminând eficient mirosurile și aburii din bucătărie. De asemenea, o hotă curată poate contribui la un mediu de gătit mai sănătos și mai plăcut. Întreținerea regulată poate prelungi semnificativ durata de viață a aparatului. În plus, acumularea de grăsime în hotă poate reprezenta un risc de incendiu.
Cum să cureți rapid și eficient hota
Nu de puține ori, grăsimea sau alte elemente apar pe suprafața hotei, iar acestea ar putea ajunge în mâncare. Poate părea incredibil, însă se întâmplă adesea acest lucru, mai ales dacă nu avem o bucătărie foarte curată. Totodată, dacă hota nu este curată, mirosurile și murdăria vor apărea în spațiul de gătit.
Există, după cum spuneam, anumite ingrediente care ne ajută să curățăm hota mai ușor. Această metodă ne va face cu siguranță viața mai ușoară. Acestea fiind spuse, iată una dintre cele mai eficiente metode de curățare a hotei.
Înainte de toate, deconectăm hota și pregătim o găleată cu apă caldă. În aceasta turnăm puțin oțet și câteva picături de zeamă de lămâie. Amestecăm bine totul și începem să frecăm hota cu un burete. Dacă hota are filtre, le scoatem și le înmuiem într-un lighean cu apă fierbinte și puțin detergent de vase. După ce curățăm bine toate componentele, ștergem din nou hota cu o cârpă curată.
Citește și: Nu mai arunca lămâile stoarse la gunoi. Nu ai idee câte lucruri poți să faci cu ele în gospodărie
Altă metodă de curățare a hotei
La fel ca și în situația de mai sus, primul lucru pe care îl vom face este deconectarea hotei. Apoi, pregătim mănuși de protecție, o soluție degresantă, apă caldă, lavete din microfibră și burete non-abraziv, o periuță de dinți veche și saci de gunoi.
Folosind o lavetă din microfibră umezită cu apă caldă și soluție degresantă, ștergem exteriorul hotei. Această acțiune va îndepărta praful și grăsimea ușoară. Pentru zonele greu accesibile, putem utiliza o perie mică sau o periuță de dinți veche.
Scoatem filtrele hotei, conform instrucțiunilor din manualul de utilizare. Cu ajutorul unui burete non-abraziv, frecăm filtrele, îndepărtând toate depunerile de grăsime. Clătim bine cu apă curată și le lăsăm să se usuce complet. Deschideți hota pentru a accesa componentele interne și ștergem suprafețele cu lavetă umedă și soluție degresantă.
După ce toate componentele sunt curate și uscate, reasamblăm hota și ne asigurăm că toate filtrele sunt bine fixate. Reconectăm hota la sursa de alimentare și verificăm dacă aceasta funcționează.