Amestecul din trei ingrediente banale care te scapă de praful din casă. Aşa nu se va mai aşeza pe mobilă

de: Ioana Bucur
20 05. 2023

Îți dezvăluim, în rândurile de mai jos, un truc ce nu a trebui să îți lipsească din arsenal, un ajutor real pentru a te bucura cât mai mult timp de o locuință curată. Află care este amestecul din trei ingrediente banale care te scapă de praful din casă.

Acesta este amestecul din trei ingrediente banale care te scapă de praful din casă

O dată la câteva zile, trebuie să ștergem aproape toate suprafețele din locuință, nu pentru a elimina neapărat urme de murdărie, ci praful care se depune imediat pe mobilă. Nu este doar o problemă estetică, poate avea și consecințe nedorite asupra sănătății, în condițiile în care aceste particule, dacă sunt inhalate, pot provoca o serie de probleme la nivelul aparatului respirator.

Așadar, aerisirea camerelor, datul cu aspiratorul și ștergerea prafului nu ar trebui niciodată neglijate, jucând un rol important în menținerea sănătății organismului uman.

Pe deja celebra platformă TikTok circulă un videoclip publicat de utilizatorul Veral/Cleaning Tips (sfaturi pentru curățenie) în care ne este dezvăluit cum putem prepara o „capcană pentru praf”. Este vorba despre un amestec din trei ingrediente banale care va ține la distanță aceste particule.

Te-ar putea interesa și: Nu mai spăla covoarele cu bicarbonat! Trucul care le face ca noi, ce să pui peste ele în fiecare lună

Cum se prepară și pe ce suprafețe poate fi aplicat

Pentru a-l prepara, trebuie doar să torni într-un bol suficient de mare 200 de mililitri de apă fiartă, 100 de mililitri de alcool sanitar și 50 de mililitri de balsam de rufe. Se amestecă bine, iar soluția obținută se transferă apoi într-un recipient cu pulverizator.

Pulverizează amestecul pe o lavetă curată din microfibră și șterge cu ea orice suprafața din locuință – fie că este din sticlă, oțel inoxidabil, granit, marmură etc. După câteva zile, vei vedea că praful încă nu s-a așezat pe mobilă.

Te-ar putea interesa și: Amestecul puternic prin care scapi de petele galbene de pe haine sau șepci. Durează 15 minute!