Amestecul care te scapă de țânțari. Nu se vor mai apropia de tine

de: Sabina Anastasia
15 07. 2023

Vrei să te întâlnești cu prietenii la o discuție relaxată, însă nu știi cum să ții țânțarii departe de tine? Playtech Știri îți prezintă amestecul cu ajutorul căruia poți să îți protejezi pielea de înțepături.

Cum scapi rapid de țânțarii din grădină

Una dintre cele mai mari probleme în sezonul de vară este reprezentată de țânțari. Dacă nu știi cum să-i ții departe când te întâlnești cu prietenii, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică cum să prepari amestecul care te va scăpa de aceste insecte.

Sunetele insectelor, când stai pe terasă, nu prevestesc niciodată nimic pozitiv. În această perioadă a anului, cei mai mulți români se plâng de înțepăturile țânțarilor. Nu sunt deranjanți doar din această cauză, ei putând să transmită boli grave.

Este un fapt bine cunoscut că țânțarii pot fi îndepărtați cu ajutorul produselor sau soluțiilor chimice. Specialiștii ne recomandă, însă, să apelăm cât mai des posibil la căi naturale de a elimina insectele deranjante din locuințele sau grădinile noastre.

Știai că poți ține la distanță țânțarii de tine cu ajutorul unui amestec din două ingrediente, pe care sigur le ai deja în locuința ta? Ai nevoie doar de apă și ulei esențial de vanilie pentru a prepara amestecul care îți va proteja pielea de înțepăturile insectelor.

Cum îți protejezi pielea cu ulei de vanilie

Dacă vrei să organizezi o întâlnire sau o mică petrecere în grădina locuinței tale sau pe balconul apartamentului și ești îngrijorat în privința țânțarilor, apelează cu încredere la amestecul pe bază de apă și ulei esențial de vanilie. Este foarte eficient, spun unii.

Tot ce trebuie să faci este să torni câteva picături de ulei esențial de vanilie în apă rece. Amestecă cele două ingrediente, apoi toarnă lichidul într-un recipient din plastic cu pulverizator. Înainte de a sta la masă cu amicii tăi sau înainte de a ieși afară, pulverizează pe piele soluția preparată.

Mai există un truc pe care îl poți pune în aplicare pentru a ține țânțarii la distanță. Ai nevoie de câteva cuișoare și lămâi. Taie lămâile în două jumătăți egale și introdu cuișoare în fiecare secțiune a pulpei de lămâie. Așează, apoi, jumătățile de lămâie cu cuișoare pe masa la care vrei să stai cu prietenii.

Cuișoarele conțin eugenol, un compus care acționează împotriva țânțarilor. Totodată, aroma acră și neplăcută de lămâie va acționa în mod respingător față de insecte. Îți poți proteja și pielea de înțepăturile țânțarilor tot cu ajutorul cuișoarelor, însă pentru acest truc ai nevoie de uleiul lor.

Amestecă uleiul câtorva cuișoare cu puțin ulei de nucă de cocos și masează-ți pielea cu acest produs. Nicio insectă nu te va înțepa și te vei putea bucura liniștit de timpul petrecut împreună cu cei dragi.