Amestecul banal prin care părul nu va mai înfunda niciodată cada. Scapi și de mirosul neplăcut

de: Cătălina Burghelea
25 08. 2022

Una dintre cele mai enervante situații în baie este atunci când vezi fire de păr pe jos. Există riscul să blocheze scurgerea, așa că trebuie acționat imediat. Pe lângă faptul că arată complet inestetic, provoacă și un miros neplăcut. Ce trebuie să faci în astfel de cazuri? Există un truc fabulos care te scoate din încurcătură. Adio nervi și canalizare înfundată.

Soluția banală pentru canalizarea blocată cu păr

Este normal să cadă câteva fire de păr atunci când faci duș și să ajungă în scurgerea băii. Dacă nu iei măsuri pe loc, riscul să se înfunde este destul de mare, deoarece, în timp, se amestecă cu murdărie și reziduuri de săpun, fiind extrem de greu să cureți zona cu probleme. În magazine există tot felul de substanțe chimice, dar poți apela la soluții simple pe care le poți face chiar tu acasă. Vezi ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu detergent de vase. Este cel mai util truc în bucătărie, salvează mult timp!

Ai nevoie de următoarele ingrediente ieftine:

  • 1/2 cană de oțet alb
  • 1/2 ceașcă bicarbonat de sodiu
  • 1 litru de apă clocotită
  • mănuși de cauciuc

Amestecul care face minuni cu baia ta

Pune-ți mănușile, ca să te protejezi de murdărie. Scoate suportul de la scurgerea dușului cu ajutorul unei șurubelnițe. Îndepărtează tot ce înseamnă reziduuri de săpun, șampon, gel de duș și păr. După care amestecă bicarbonatul cu oțetul alb și toarnă soluția în gaură. Lasă să acționeze 40 de minute, apoi toarnă apa clocotită. Vei vedea cum mirosul urât dispare imediat și canalizarea nu mai este înfundată.

Trucuri prețioase cu bicarbonat de sodiu

Despre bicarbonatul de sodiu se știe că este ideal pentru sănătatea părului, fiindcă are efect fungicid și limitează dezvoltarea bacteriană. În plus, pulberea albă reduce secreția de sebum la nivelul scalpului și echilibrează producția naturală a acestuia. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în șamponul tău preferat și să îl lași să acționeze pe scalp circa cinci minute.

De asemenea, pentru un ten curat și luminos, prepară o mască cu bicarbonat de sodiu. Folosește trucul de înfrumuseșare o dată pe săptămână. Amestecă în blender o lingură de bicarbonat, jumătate de linguriță de oțet de mere, jumătate de castravete, un albuș de ou, o linguriță de faină de ovăz și una de miere. Întinde pasta pe față și stai cu ea 10 minute. La final vei avea o piele catifelată și hidratată.