23 mai 2022 | 17:34

Amestecul banal care este perfect pentru orhidee. Așa vor înflori spectaculos

Utile
Amestecul banal care este perfect pentru orhidee. Așa vor înflori spectaculos
Ce amestec trebuie să folosești pentru orhideea din casa ta?

Orhideea este una din cele mai frumoase și apreciate flori de apartament din lume. Ea este foarte specială, are culori incredibile care oferă camerelor tale o altă imagine și este ușor de îngrijit. De asemenea, oferă o stare bună și ne duce cu gândul la misterele orientului și la dragoste. Planta este învăluită și de un aer sacru. Ca oricare altă floare, are nevoie de îngrijire atentă și de anumite condiții pentru a se dezvolta normal. Cum poți să o ajuți să arate fantastic doar cu un amestec simplu? Cu siguranță ai ingredientele la tine în bucătărie.

Truc pentru orhidee: amestecul special pentru îngrijirea lor

Orhideea este preferată de mulți oameni care vor să își înfrumusețeze apartamentul. Ea este perfectă și pentru unele camere mici sau pentru un hol care are nevoie de un plus de imagine.

Desigur că are nevoie de anumite condiții pentru a se dezvolta normal. Trebuie să îi asiguri temperatura optimă, să o uzi regulat și să o hrănești așa cum se cuvine, dar să nu uiți să o poziționezi departe de razele soarelui.

Nu ai nevoie de îngrășăminte speciale pentru a o ajuta să-și întărească sistemul radicular. Ingredientele de care ai nevoie sunt cu siguranță în câteva din dulapurile din bucătărie. Mai exact, ai nevoie de orez și apă.

Pune un pahar de orez într-o tigaie și usucă boabele la foc mic preț de 3 minute pentru a elibera compușii de care planta are nevoie. Macină boabele cu o râșniță și amestecă pulberea obținută cu apă clocotită. Proporția trebuie să fie de o lingură de pulbere la un pahar de apă.

Când trebuie să îl folosești?

Este foarte important să aștepți ca amestecul să se răcească, ulterior să îl pui pe pământul florii. Udă orhideea cu această soluție o dată la 30 de zile. Vei vedea cum frunzele ei vor fi mai puternice și ea va avea flori mai mari și mai frumoase.

De asemenea, culorile sunt mai vii datorită amestecului, iar durata sa de viață este una mai lungă. Dacă observi că frunzele inferioare se ofilesc la capete și se lasă în jos, atunci planta are nevoie de mai multă apă.

Dacă frunzele sunt moi și deja încep să putrezească, înseamnă că o uzi prea des. Trebuie să existe un echilibru. Mai mult decât atât, soluția menționată din orez și apă crește rezistența sa în fața dăunătorilor care sunt chiar mai periculoși pentru aceasta în sezonul cald.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
Un milionar român a reapărut după multă vreme în spațiul public. Cum arată, la 71 de ani
Digisport.ro
Recalcularea pensiilor. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Gina Pistol, schimbare în carieră. Vedeta TV a pregătit totul în mare secret
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
Gheorghe Dincă a părăsit închisoarea. A fost plimbat cu mașina prin Craiova
Capital.ro
Țara din Europa unde tinerii primesc bani de la stat pentru chirii și navetă, iar angajatorii 50% din salariu
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în România. DRONE suspecte deasupra BAZEI NATO de la Kogălniceanu
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro