06 ian. 2021 | 23:59

America, în Stare de Asediu. Oamenii au intrat în Capitoliu. S-au tras focuri de armă VIDEO

News
America, în Stare de Asediu. Oamenii au intrat în Capitoliu. S-au tras focuri de armă VIDEO
America, în Stare de Asediu după ce Joe Biden a fost validat ca președinte

Miercuri, 6 decembrie 2020, America a intrat în Stare de Asediu. Populația nemulțumită de rezultatele alegerilor care au avut loc pe 3 noiembrie 2020 a preluat controlul. Senatorii au fost evacuați deja de Serviciile Secrete.

America, în Stare de Asediu VIDEO

UPDATE ora 23:40: Ministrul de externe german Heiko Maas a reacționat și el la vestea asediului din Washinghton:

„Duşmanii democraţiei vor fi încântaţi cu aceste imagini teribile din Washington DC. Trump şi susţinătorii săi trebuie să accepte într-un final decizia alegătorilor americani şi să înceteze să mai calce în picioare democraţia”, a scris Maas pe Twitter.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, se declară îndurerat și tulburat de haosul creat în America:

„Scene profund tulburătoare de la Capitoliul SUA în această noapte. Voturile democratice trebuie respectate. Suntem siguri că SUA se vor asigura că regulile democraţiei sunt protejate”, a scris Sassoli într-un tweet.

UPDATE ora 23:37: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, este șocat de situația din America. Mesajul lui pentru susținătorii lui Trump îi va înfuria:

„Scene şocante la Washington D.C. Rezultatul acestor alegeri democratice trebuie respectat”, a scris pe Twitter secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, despre victoria lui Joe Biden care nu este respectată de electoratul lui Donald Trump.

UPDATE ora 23:34: Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a comentat situația delicată din America:

„Trump! ‘We’re making America great again’ – şi o face praf. După ce a izolat ţara în timpul mandatului, fiind incapabil să înţeleagă că o ţară izolată nu poate fi liderul lumii, este acum, la sfârşit de mandat, pe cale să-şi facă ţara praf şi pulbere.

Un mare om de afaceri şi în acelaşi timp, un om politic mărunt, bolnav de egoism şi putere şi care se pune pe el deasupra intereselor ţării lui”, a comentat Băsescu pe Facebook.

UPDATE 23.40: O echipă specială Swat a ajuns la Capitoliu. Oamenii vor fi scoți cu forța din clădire. Vă reamintim că o femeie a fost împușcată și se află în stare critică.

UPDATE ora 23:25: Donald Trump a transmis un nou mesaj către susținătorii săi. Actualul președinte al Americii urmărește scenele de la Capitoliu din Biroul Oval de la Casa Albă.

”Vă cunosc durerea, suferința. Alegerile ne-au fost furate, victoria era clar a nostră, toată lumea o știe, și în special tabăra cealaltă. Dar trebuie să plecați acasă, trebuie să avem pace, lege și ordine, trebuie să respectăm pe cei care asigură legea și ordinea. Nu vrem pe nimeni rănit.

Sunt vremuri grele. Nu au mai fost astfel de vremuri. Au fost alegeri frauduloase, dar nu trebuie să le facem jocul. Trebuie să avem pace. Duceți-va acasa. Vă iubesc, sunteți speciali. Vă înțeg cum vă simțiți, dar duceți-vă acasă în pace”, a declarat Trump într-un mesaj postat pe contul de Twitter.

UPDATE ora 23:11: Joe Biden a transmis un mesaj poporului său, dar și președintelui Donald Trump:

”Este haos si trebuie să se termine acum. (…) Gânditi-va ce zic copiii nostri, restul lumii. Trecem printr un moment intunecat al democratiei. Iată că democrația noastra este fragilă. Acesta nu e un protest, este un asediu! Îl somez pe Donald Trump să își respecte jurămantul, să apere Constituția și să ceară încheierea acestui asediu.

Cuvintele unui președinte contează, indiferent de cât de bun sau rău este. Un președinte poate inspira sau incita. Îl rog pe președintele Trump să iasă la televiziunea publică și să apere Constituția, să termine cu acest asediu. Au distrus Capitoliul și amenință siguranța aleșilor. Nu e protest, e insurecție. Sunt dezamăgit.

Democrația e într-un impas negru. Vom reuși. Munca de moment și cea pe următorii 4 ani a democrației e de a repara legea. E despre rezolvarea problemelor și de a ne ajuta, nu de a stârni haos. America este despre toleranță, respect.

Azi, la Capitoliu, urma să aibă loc un ritual sacru. Azi, e o zi dureroasă care ne amintește că Democrația e fragilă. Avem nevoie de lideri care să îi fie devotați, să nu alerge după putere și interesele proprii. Oare restul lumii ce crede?”, a mărturisit Joe Biden la BBC.

UPDATE ora 23:00: Vicepreşedintele american Mike Pence îi roagă pe suporterii lui Donald Trump să părăsească clădirea Capitoliului:

„Acest atac asupra Capitoliul nostru nu va fi tolerat şi cei implicaţi vor fi puşi sub acuzare”, a scris el pe Twitter.

UPDATE ora 22:56: Judecătorul Cristi Danileț a publicat un mesaj pe contul său de Facebook despre protestele din America:

„În SUA este un fel mineriadă. Dacă „dreapta” e nemulțumită de alegeri și face revoluție, atunci „stânga” va fi nevoită să reacționeze: poliție, militari, sancțiuni. Ca urmare, democrația va căpătă un nou înțeles: de la o societate liberală unde individul era important, se tinde la un socialism unde individul va fi îngrădit în numele „menținerii ordinii publice”. Libertățile vor fi reduse, asta prevăd.

Semnalul dat de SUA este negativ și va fi preluat de alte state. Când alegerile nu sunt recunoscute la cel mai înalt nivel, când hotărârile judecătorești sunt ignorate, când poporul intră peste demnitari și funcționari publici nemulțumiți de deciziile luate, când internetul și televiziunile sunt pline de fake-news-uri, eu cred că „în numele poporului” nu se poate petrece decât o revoluție.

Or, dacă accept că prin revoluție se poate ajunge de la dictatură la democrație, mă întreb: de la democrație oare la ce se poate ajunge prin revoluție?! Căci după democrație nu se știe ce există; încă nu s-a inventat post-democrația.

Mesajul meu este clar: legea trebuie respectată chiar dacă nu ne convine, iar deciziile pot fi schimbate doar legal. Sunt pentru forța dreptului, nu pentru dreptul forței!”, a mai scris Danileț în postarea sa.

UPDATE 22:39: Garda Națională a fost chemată de Donald Trump. Starea de Asediu în Washington intră în vigoare la ora 18.00 a Americii. CNN susține că o femeie a fost împușcată în piept și se află în stare critică, lângă clădire.

UPDATE 22:32: Garda Națională a fost mobilizată deja. Aceasta urmează să intre în Capitoliu.

”Din luna martie, Donald Trump spune că alegerile vor fi fraudate. Și-a pregătit electoratul din 2020. Nu ar trebui să ne mire ce se întâmplă acum. Donald Trump i-a mobilizat și pe Twitter. Acesta susține că a fost fraudat. Sistemul lor electoral e greu de fraudat. De mai bine de o oră sunt oameni în Capitoliu. Este un Război Civil, ceva ce nu am fi vrut să auzim.

Da, s-au auzit focuri de armă, mulți americani au arme de foc. Mai ales susținătorii lui Donald Trump care și azi a contestat alegerile. Circul s-a transformat în anarhie. Oamenii au steaguri pe care scrie Trump. Este o agitație de nedescris, va urma o noapte dificilă”, a mărturisit corespondentul Antena 3 în America.

Miercuri, la ora prânzului, urma să aibă loc votul Colegiului Electoral Federal. Sunt cei care îl vor instaura ca președinte pe Joe Biden. pe ultima sută de metri, Donald Trump și-a mobilizat susținătorii la Washington DC. Oamenii înarmați au luat cu asediu clădirea Capitoliului, unde votul urma să aibă loc spre finalul zilei.

Înainte de acapararea Capitoliului, președintele actual Donald Trump a ținut un discurs în fața electoratului său. Acesta a rostit presupusele fraude pe care Joe Biden alături de echipa sa le-ar fi făcut. Donald Trump a mărturisit că nu își va recunoaște înfrângerea.

Vice preşedintele Mike Pence a fost evacuat din Capitoliu de către Serviciile Secrete, în jurul orei 14. Potrivit CNN, vice preşedintele ales, Kamala Harris, este „în siguranţă”. Donald Trump a reacționat și el după ce a aflat de incidentele din Capitoliu.

„Le cer tuturor din Capitoliul SUA să rămână paşnici. Fără violenţă! Amintiţi-vă, noi suntem partidul legii şi ordinii. Respectaţi legea şi bărbaţii şi femeile în albastru. Mulţumesc”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Focuri de armă și gaze în Capitoliu

Capitoliul Statelor Unite ale Americii a fost băgat în lockdown de către autorități. Focuri de armă au fost trase, iar o femeie plină de sânge a fost scoasă de acolo, conform emisiunii Sinteza de la Antena 3. Sala de ședințe a Senatului a fost acaparată și ea de oameni. VEZI IMAGINI ÎN GALERIA FOTO.


Vă reamintim că azi, 6 ianuarie 2021, Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au iniţiat sesiunea de validare a voturilor acordate de membrii Colegiului Electoral Federal. Aceștia au confirmat victoria lui Joseph Biden de la alegerile din 2020.

Marcel Ciolacu, despre asediul din America

Invitat în cadrul unei emisiuni la Antena 3, președintele PSD a făcut câteva declarații despre situația din America:

„Categoric nu, nu se aștepta nimeni. Stau să mă întreb de unde sunt efectele. Este această suspiciune majoră de fraudare și o campanie dura cu multă ura, asta e efectul la populație. Sub nicio formă nu m-aș fi așteptat să se întâmple asta în SUA.

Stau și mă gândesc dacă se întâmpla așa ceva în România? Presupun că depășește 6 august. Nu e subminarea SUA, e subminarea democratiei mondiale pentru ca este vorba de SUA. Întotdeauna a fost această ura. Nu s-a luat în considerare cred că factorul de pandemie.

Și această frică totuși de moarte, și în Statele Unite, scăpată pe alocuri de sub control, că și În românia. Cu oameni care au fost ținuți în case. Poate ar fi fost mult mai bine să găsească alte soluții în campaniile electorale.

Vom vedea câte urme vor lasă și în România aceste ultime campanii electorale. Și fără echilibru din partea Președintelui României”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.


PlaySport
Teo Trandafir, impresionată până la lacrimi! De ce a făcut-o să plângă Micuțu de la Insula de 1 milion
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est e provocatoare
Cancan.ro
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
EVZ.ro
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Studentul criminal din Timișoara și-ar fi terorizat și fosta iubită. "Dormea pe preș." Detalii incredibile despre Mirel Dragomir, omul care i-a luat viața Andreei Morega
Redactia.ro
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Capital.ro
Rutele pe care CFR Călători introduce autobuze din cauza lucrărilor la liniile ferate
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
ANAF va CONTROLA familiile! Pe 15 aprilie încep VERIFICĂRILE
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro