Amenzi usturătoare pentru românii care stau la bloc și încalcă această regulă. Mulți sunt în pericol să fie arși la buzunar

de: Stan Nicu
07 08. 2023

Românii care locuiesc la bloc sunt privați de multe chestii față de cei care stau la casă. Aceștia din urmă pot avea grădina lor, își pot usca rufele la soare, inclusiv coovoarele și, de asemenea, pot face un grătar oricând își doresc. Amenzi usturătoare pentru românii care stau la bloc și încalcă această regulă. Mulți sunt în pericol să fie arși la buzunar.

Amenzi substanțiale pentru românii care stau la bloc. Ce este interzis să mai facă

Încingerea grătarului și prepararea unor mici și fleici de porc este sport național, însă nu toți românii au posibilitatea să o facă atât de des pe cât și-ar dori.

Cei care locuiesc la curte o pot face mereu, condiția fiind să aibă ce pune pe grătar, în timp ce locatarii de la bloc mănâncă grătar atunci când merg la picnic sau la o cunoștință la curte.

Cât este amenda pentru încingerea grătarului în fața blocului

Astfel, s-au anunțat amenzi substanțiale pentru cei care stau la bloc și sunt surprinși că fac grătar în balcon sau chiar în fața blocului.

Cei care nu își pot înfrâna pofta de o fleică la grătar însoțită de câțiva mici și decid să încingă grătarul în fața blocului trebuie să știe că riscă amenzi de până la 3.000 de lei din partea Poliției Locale.

Conform Legii 54/2022, privind desfășurarea activităților de picnic, există doar anumite zone cu o astfel de folosință. În cauză este vorba despre zonele special amenajate pentru activitățile de picnic, acestea făcândparte din domeniul public ori privat al statului și/sau al unităților administrativ-teritoriale.

Zonele de picnic, dotate cu tot ce trebuie

Aceste zone de picnic sunt dotate cu utilități și facilități pentru desfășurarea activităților de picnic și unde aprinderea focului este permisă.

Desfășurarea unor astfel de activități în alte locuri decât cele stipulate în lege este interzisă. În caz contrar, conform Legii 54/2012, ”desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate și/sau a zonelor indicate pentru acestea” se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei.

Cum gătim carnea la grătar. Sfaturi prețioase

”În ceea ce privește gătitul, e foarte important să nu gătești carnea prea mult sau mai bine să o gătești mult de tot, dar la temperatură mai joasă – poți s-o faci și la grătar, dar pentru asta îți trebuie un anume tip de grătar și un pic de meșteșug.

Dacă vrei să o gătești la o temperatură joasă și timp îndelungat trebuie să gătești la căldură indirectă, adică ai dat cărbunii la o parte, pui un capac peste ea sau tot grătarul să creezi o incintă sau cumperi direct un grătar cu capac. Mai sunt și grătarele pe gaz și poți găti în ele la temperatură joasă și să controlezi temperatura”, a spus chef Adi Hădean în emisiunea Mihaelei Bilic, ”Frecvența gustului”.