Amenzi de 20.000 de lei pentru locuitorii unui bloc?! Ce fac românii este neașteptat

Amenzi de 20.000 de lei pentru locuitorii unui bloc?! Ce fac românii este neașteptat
Masurile sunt luate de urgenta

Locatarii dintr-un bloc din Hunedoara riscă amenzi care pot ajunge până la 20.000 de lei. Suma este imensă, dacă ne gândim la venitul mediu al unui român. Primarul din Hunedoara a făcut anunțul conform căruia locatarii unui bloc din oraș riscă să fie pedepsiți aspru cu amenzi care ajung la 20.000 de lei. Edilul a spus că toți cei care vor mai face acest gest vor fi sancționați contravențional. El a ajuns la această pedeapsă din cauza locatarilor unui bloc.

Amenzi usturătoare pentru cei care mai fac acest gest

Dan Bobouțanu, primarul din Hunedoara, a transmis sâmbătă, 27 noiembrie, că persoanele care locuiesc la bloc și aruncă gunoaie pe geam vor primi o amendă usturătoare, între 10.000 și 20.000 de lei.

Edilul vrea să le dea o lecție celor care fac acest gest și nu respectă normele de conduită civilă. Oamenii nu duc gunoiul unde ar trebui, la ghenă, ci preferă să îl arunce pe geam, motiv pentru care primarul pune în aplicare amenzi foarte mari.

Dan Bobouțanu a ajuns la această pedeapsă după ce a găsit un munte de gunoaie în jurul unui bloc de pe strada Mureșului. După o expertiză tehnică, clădirea a fost propusă pentru demolare, pentru că nu mai este în siguranță nimeni care locuiește în ea. Chiar și așa, locatarii trebuie să fie mutați în alte spații.

Ce se întâmplă în Hunedoara

„Primăria municipiului Hunedoara nu doreşte să lase în stradă zeci de oameni, printre care mulţi copii mici, acum, la început de iarnă.

Însă şi aceşti oameni trebuie să dovedească faptul că merită să mai fie găzduiţi o vreme în Blocul G2, de pe strada Mureşului, până când se vor găsi alte locuinţe sociale pentru fiecare.

În perioada următoare, zona va fi atent supravegheată de Poliţia Locală şi cine va fi depistat că depune deşeuri în mod neconform, va fi amendat conform legii.

Iar amenzile pleacă de la 10.000 de lei şi pot ajunge până la 20.000 de lei. Suntem toleranţi cu familiile nevoiaşe, dar nu putem tolera astfel de situaţii”, a scris Dan Bobouţanu, pe Facebook.

Imaginile cu gunoaiele din jurul blocului sunt șocante! Reprezentanții primăriei spun că au fost nevoiți să cheme operatorul de salubritate regional pentru a strânge totul.

„Şi, pentru ca limitele absurdului să fie în întregime depăşite, aceiaşi cetăţeni care produc mizeria din jurul blocului sunt cei care fac reclamaţii pe tema gunoaielor de aici, inclusiv la Garda de Mediu”, au transmis autorităţile locale din municipiul Hunedoara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI