Amenzi colosale pentru turiștii care merg în Italia. Ce nu ai voie să comiți, sub nicio formă

Amenzi colosale pentru turiștii care merg în Italia. Ce nu ai voie să comiți, sub nicio formă
Amenzi colosale pentru turistii care merg in Italia

Vești incredibile pentru turiștii care vor să cumpere aceste lucruri din Italia. Vor fi nevoiți să plătească scump pentru suvenirurile lor de pe plajele curate din Sardinia. Care este motivul real. Ce nu ai voie să comiți, sub nicio formă

Amenzi colosale pentru turiștii care merg în Italia

Decizia uluitoare luată de autoritățile italiene. Sâmbătă, 5 iunie, presa din insula mediteraneană a declarat că poliția vamală a emis amenzi de până la 3.000 de euro, adică aproape 1500 de lei, către 41 de persoane care în ultimele zile au încercat să părăsească insula cu un total de 100 de kilograme de nisip, scoici și plajă pietre.

Conform celor de la EuroNews, în unele cazuri, turiștii au pus la vânzare produsele de plajă pe internet, hrănind o piață înfloritoare și ilicită pentru astfel de suveniruri, inclusiv din zonele stațiunii swank de-a lungul Coastei de Emerald a Italiei.

Deși pare incredibil, problema este una cât se poate de presantă. Saci de nisip, scoici și pietre au fost confiscate pe aeroporturile și porturile din Sardinia, în conformitate cu o lege regională din 2017, care stabilea amenzi cuprinse între 500 și 3.000 euro. Nisipul confiscat a fost adus de autorități înapoi pe plajă.

Legea își propune să prevină efectul cumulativ al îndepărtării nisipului și a scoicilor de către milioanele de turiști care se adună în fiecare an pe insula mediteraneană, renumită pentru întinderi lungi de plaje de nisip curate.

Ce restricții păstrează Italia pe timp de pandemie

Relaxarea măsurilor de precauție pe perioada pandemiei de coronavirus a început în toate țările care mizează pe turism. Italia își ridică treptat restricțiile, iar de pe data de 2 iunie și-a deschis, oficial, sezonul estival. În zonele cu rate mai mici de incidență, terasele, restaurantele și alte localuri de genul au permisiunea de a servi oaspeții în aer liber chiar și seara.

Cu toate acestea, restricția de circulație pe timpul nopții rămâne în vigoare, de la ora 22:00. Muzeele și cinematografele din „zonele galbene” sunt deschise din nou. Mai mult de atât, restricțiile care se aplică pentru vizitatori nu au fost încă stabilite.

În Grecia, zonele exterioare ale restaurantelor s-au deschis până la ora 22:45. Turiștii care doresc să intre în țară sunt obligați să își prezinte datele personale online. Totodată, aceștia trebuie să prezinte dovada unui test covid negativ sau că sunt complet vaccinați. Odată ce au făcut acest lucru, nu mai este nevoie să petreacă 14 zile în autocarantină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI