Amenințări reale la adresa lui Meghan Markle. Ce a pățit soția Prințului Harry

de: Ștefan R. Apostol
30 11. 2022

Au apărut noi informații cu privire la Meghan Markle și securitatea acesteia. Recentele dezvăluiri, făcute de un fost înalt oficial de poliție, spun că Meghan s-a confruntat cu amenințări „foarte reale”. Conform acestuia, amenințările aau fost în timp ce locuia, alături de Prințul Harry, în Marea Britanie.

Meghan Markle s-a confruntat cu amenințări reale în Marea Britanie

În ultimele zile au apărut mai multe informații cu privire la posibilele amenințări la adresa lui Meghan în perioada cât a locuit în Anglia. Informațiile au fost făcute publice de către Neil Basu. Acesta a ocupat funcția de ofițer cu cel mai înalt grad al unității de combatere a terorismului din cadrul Poliției metropolitane începând din martie 2018 și s-a ocupat de protecția regală.

Neil Basu spune că viața lui Meghan Markle la Londra nu a fost chiar un basm. Într-un nou interviu acordat Channel 4 News, oficialul a declarat că au existat amenințări reale la adresa vieții ducesei de Sussex cât timp a locuit în Marea Britanie.

Neil Basu, în vârstă de 54 de ani, părăsește forțele de poliție după 30 de ani. În tot acest timp a primit Medalia Poliției Reginei pentru servicii deosebite. Până la retragere, a fost cel mai înalt ofițer al unității de combatere a terorismului din cadrul Poliției metropolitane. Basu prelua funcția în martie 2018, cu două luni înainte de nunta regală a lui Meghan și a prințului Harry.

„Ați fost însărcinat cu protecția regală. Cum ați caracteriza amenințările pe care le-au primit Meghan și Harry?”, a întrebat jurnalista Cathy Newman într-un clip rapid distribuit pe Twitter.

„Ei bine, dezgustător și foarte real”, a răspuns Basu, numind terorismul de extremă dreapta „amenințarea în creștere rapidă” la adresa țării.

„Oamenii au fost urmăriți în justiție pentru acele amenințări”

Neil Basu a mai spus că cel puțin unele dintre aceste amenințări proveneau de la extrema dreaptă. „Am vorbit public de mulți ani despre amenințarea terorismului de extremă dreapta în această țară”, după ce a fost întrebat despre amenințările la adresa lui Meghan Markle și Harry în interviul difuzat marți.

Dacă ați fi văzut lucrurile care au fost scrise și le-ați fi primit, genul de retorică care este online… v-ați fi simțit amenințat tot timpul„, a spus Basu, care este fostul șef al departamentului de combatere a terorismului și care s-a ocupat de protecția regală în anii de dinaintea plecării soților Sussex din Marea Britanie.

Întrebat dacă a existat o amenințare reală la adresa vieții lui Meghan Markleîn mai multe ocazii, Basu a răspuns: „Nu am avut o amenințare reală. Aveam echipe care investigau acest lucru. Oamenii au fost urmăriți în justiție pentru acele amenințări”.

Reprezentanții ducelui și ducesei de Sussex nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii, spune NBC News. Prințul Harry și Meghan Markle s-au mutat la Los Angeles în 2020, după ce au petrecut ceva timp în Canada.

Vezi și: Prinţul Harry, văzut ca un cerşetor de apropiaţi. Lumea îl dă la o parte, gestul care i-a dezamăgit pe toţi

Prințul Harry și Meghan Markle nu s-au simțit în siguranță în Marea Britanie

Afirmațiile ofițerului de rang înalt se corelează cu comentariile anterioare ale prințului Harry. Acesta declarat că nu se simte în siguranță alături de  familie în Marea Britanie. Declarațiile de atunci erau pe fondul proceselor în curs pentru ca aceștia să beneficieze de protecția poliției în străinătate.

Ulterior, prințul Harry a câștigat dreptul de a contesta statutul măsurilor de securitate din Regatul Unit puse în aplicare după decizia sa și a lui Meghan de a se retrage din funcțiile regale de rang înalt. Ei s-au mutat apoi în statul natal al lui Meghan, California.

Hotărârea venea în urma unei decizii din februarie 2020 a RAVEC de a elimina dreptul automat al lui Harry la securitatea poliției. Judecătorul Jonathan Swift i-a acordat prințului Harry, permisiunea de a solicita o revizuire judiciară cu privire la decizia RAVEC.

Decizia înseamnă că acțiunea legală va trece acum la o audiere completă la Înalta Curte din Londra între Harry și guvernul britanic. Este, de fapt, o situație fără precedent în jurisprudențăa britanică.

Pe 7 iulie, Înalta Curte a aflat că securitatea Prințului Harry și soției, Meghan Markle, a fost tratată „flexibil, de la caz la caz” de când au luat decizia de a se retrage.

În august, Harry a intentat un al doilea proces. Acest al doilea proces vizează decizia conform căreia oamenii nu au voie să își finanțeze în mod privat propria securitate. Se referă la o ofertă pe care ducele de Sussex ar fi făcut-o și care a fost refuzată.