Amendă după moartea Raisei. Suma colosală pe care trebuie să o plătească Administrația Străzilor

Amendă după moartea Raisei. Suma colosală pe care trebuie să o plătească Administrația Străzilor
Amendă după moartea Raisei

Amendă după moartea Raisei. Ce sumă colosală trebuie să plătească Administrația Străzilor. Instituția a fost amendată de polițiștii de la Brigada Rutieră București, la cinci zile după accidentul din Bulevardul Laminorului, în urma căruia fetița de 11 ani a murit, după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de către un polițist.

Amendă după moartea Raisei

Astfel, Brigada Rutieră a Capitalei a informat încă din 2021 Administrația Străzilor că acea trecere de pietoni pe care fetița a fost ucisă nu este corect semnalizată. În septembrie 2021, reprezentanții Brigăzii Rutiere au transmis o adresă în care indicau că trecerile pentru pietoni din Laminorului nu sunt corect marcate.

Administrația Străzilor a trimis anul trecut un document prin care anunța bugetul instituției și explica că nu are bani pentru remedierea problemelor semnalate de polițiști. Până la accidentul mortal din Laminorului, ei nu au fost sancționați.

Marți și miercuri, polițiștii rutieri s-au deplasat în zona Laminorului unde au identificat mai multe abateri care reprezintă treceri de pietoni slab vizibile și semne de circulație ce nu erau recondiționate. Prin urmare, în aceste două zile polițiștii Brigăzii Rutiere au sancționat instituția din cadrul Primăriei Generale cu șapte sancțiuni a câte 20 de puncte amendă fiecare, scrie Gândul.ro. Suma totală acestor amenzi este de 20.300 lei.

Treceri de pietoni cu vopseaua ștearsă aproape în toatalitate

În intersecția de pe Bulevardul Laminorului, unde Raisa a fost lovită și târâtă aproximativ 50 de metri, trecerea de pietoni este încă nemarcată. Vopseaua s-a șters de-a lungul timpului, de pe „zebră”, iar Administrația Străzilor nu a refăcut marcajul.

Deși există indicatoare rutiere pe stâlpi care semnalizează trecerile de pietoni, pe Bulevardul Laminorului s-au descoperit 13 treceri de pietoni care vopseaua este ștearsă în proporție de 80 la sută. Doar la o singură trecere „zebra” se vede pe jumătate.

Mulți locuitori din zonă au cerut refacerea marcajelor de pe stradă, în special în locurile cu risc de accidente. Ei au spus că, de-a lungul timpului, s-au mai produs accidente minore și că zona este una intens circulată.

Dacă instanța stabilește că Administrația Străzilor, deși știa de lipsa marcajelor menite să indice pe stradă locul accidentului este trecere de pietoni, nu a făcut nimic, probabil ea va fi considerată parte responsabilă civilment și obligată la plata daunelor în solidar cu ce vor fi găsiți vinovați pentru moartea Raisei și rănirea colegei sale, Marina.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI