Amendă de peste 1.000 de lei dacă faci asta când eşti la volan. Zeci de camerele de supraveghere, instalate deja în Bucureşti

de: Bișinicu Andreea
02 12. 2022

Vești importante pentru șoferii din România. Te paște o amendă de zile mari, ce poate ajunge până la suma de 1.000 de lei, dacă nu respecți anumite reguli impuse de către autorități. Zeci de camere de luat vederi vor fi montate pentru a observa dacă este încălcată legislația.

Ce se întâmplă dacă nu îți pui centura de siguranță sau dacă vorbești la telefon, cât timp ești la volan

Conducătorii auto din Capitală vor trebui să fie și mai atenți în trafic, dacă vor să evite să primească o sancțiune în valoare de 1.000 de lei. Potrivit informațiilor oficiale, în curând se vor monta camere de supraveghere video în 19 intersecții problematice din București.

Scopul este ca imaginile să-i imortalizeze pe șoferii care vorbesc la telefon sau care nu și-au pus centura de siguranță.

Administrația Străzilor București, instituție aflată în subordinea Primăriei Generale a Capitalei, a scos la licitație în SICAP un contract de 756.000 lei pentru montarea a 56 de camere în 19 intersecții din București considerate „problematice”.

Acestea vor fi monitorizate permanent, iar camerele vor livra în timp real date pentru Poliție și alte instituții abilitate, care să poată, la rândul lor, să intervină în timp real pentru a combate faptele antisociale, potrivit Promotor.

„Sistem de monitorizare a traficului rutier de tip ANRP (Automatic Number Plate Recognition) pe căile de acces/ieșire în/din Municipiul București și instalarea acestuia la nivelul Municipiului București într-un număr de 19 locații (intersecții), Instalarea în dispeceratul autorității contractante a echipamentelor necesare pentru stocarea imaginilor video și monitorizarea acestora. Instalarea la sediul Autorității Contractante, în cadrul dispeceratului existent, a serverului de management necesar pentru monitorizarea și managementul acestora”, descrie licitația.

Citește și Amenzi pentru aceste greşeli din trafic, nu mai poţi păcăli poliţiştii. Sute de camere video, amplasate pe şosele

Amenzile pot ajunge până la suma de 1.000 de lei

Camerele de luat vederi ce vor fi montate, în curând, în intersecțiile din Capitală vor monitoriza lucruri precum plăcuțele de înmatriculare ale automobilelor, precum și dacă șoferii vorbesc la telefon, fără a folosi dispozitivul de hands free, merg cu o viteză excesivă sau nu au pusă centura de siguranță.

Achiziția este justificată prin faptul că monitorizarea continuă a acestor intersecții este o soluție adoptată și în „țările dezvoltate” ca parte a conceptului „Smart City” și va permite păstrarea liniștii publice.

Aparatele de înregistrat imagini ar urma să fie instalate pe stâlpii de iluminat existenți sau alte structuri, precum pasarelele pietonale.

În data de 12 decembrie va avea loc licitația pentru proiectul respectiv, iar ofertele vor fi departajate în funcție de cel mai bun raport preț/calitate. În consecință, montajul camerelor se va realiza în 30 de zile de la semnarea contractului cu firma desemnată câștigătoare.

Citește și Rămâi fără talon la mașină pentru această greșeală. Șoferii români nu știau legea