Amendă de aproape 40.000 de lei pentru un şofer care a făcut o manevră interzisă în trafic. Poliţiştii nu l-au iertat

Amendă de aproape 40.000 de lei pentru un şofer care a făcut o manevră interzisă în trafic. Poliţiştii nu l-au iertat
Ce amenda a primit un sofer

Amendă de aproape 40.000 de lei pentru un şofer care a făcut o manevră interzisă în trafic. Poliţiştii nu l-au iertat, astfel că șoferul s-a ales și cu permisul suspendat, și cu mașina confiscată pentru 90 de zile. Toate amănuntele, disponibile în rândurile de mai jos.

Pentru ce a primit un șofer o amendă de 40000 de lei. Cu ce a greșit

Un caz incredibil a avut loc pe o autostradă intens circulată din Italia, unde un șofer străin a fost amendat cu suma record de 8.000 de euro și s-a ales cu permisul suspendat. Motivul este o întoarcere periculoasă în formă de U.

În ciuda explicațiilor oferite de șoferul vinovat, carabinierii nu au putut trece cu vederea această încălcare a regulilor de circulație. Ce a spus șoferul în apărarea lui.

Ce greșeală a comis șoferul

Șoferul străin a schimbat sensul de mers în contextul în care traficul era foarte intens la acea oră, a transmis agenția de presă ANSA.

De asemenea, toată acțiunea șoferului vinovat a fost surprinsă de camerele de supraveghere de pe autostradă. În imagini se poate vedea cum conducătorul auto, care se afla la volanul unui SUV alb, a schimbat banda de circulație, trecând printr-un spațiu liber al parapetului care separa sensurile de mers. În momentul în care a fost tras pe dreapta de către carabinieri, bărbatul a oferit o explicație care este cât se poate de șocantă.

Pe cine a aruncat vina șoferul

Șoferul a fost identificat de două echipaje de la Poliția Rutieră, unul din Roma și altul din Viterbo, regiunea Lazio. Acestea au intervenit imediat și l-au oprit pe bărbat.

Interogat de agenți, acesta le-a spus că, inițial, a greșit direcția, după care navigatorul mașinii i-a dat indicații să schimbe direcția de mers cât mai repede, lucru pe care l-a pus în aplicare, chiar dacă asta a însemnat să efectueze o manevră complet interzisă.

Mașina șoferului, pusă sub sechestru pentru 90 de zile

Autoritățile din Italia nu au putut închide ochii la o astfel de abatere de la regulile de circulație, astfel că au fost bevoite să îi suspende pe loc permisul de conducere șoferului și să îi pună autoturismul sub sechestru administrativ timp de 90 de zile. În plus, șoferul s-a ales și cu o amendă uriașă de 8.000 de euro.

„În fața acelor imagini, nu avem cuvinte pentru a exprima indignarea celor care, din cauza unui comportament atât de absurd, încă plâng pierderea unei persoane dragi”, a transmis Paolo Maria Pomponio, directorul Serviciului Poliției Rutiere din Italia, potrivit rotalianul.com.