Amendă de 3.045 de lei pentru un șofer român. Greșeala majoră făcută le-a atras atenția polițiștilor imediat

Amendă de 3.045 de lei pentru un șofer român. Greșeala majoră făcută le-a atras atenția polițiștilor imediat
Amendă de 3.045 de lei pentru un șofer român.

Amendă de 3.045 de lei pentru un șofer român. Ce greșeală le-a atras atenția polițiștilor imediat. Însă amendă nu a primit doar un singur șofer, ci în noaptea de sâmbătă spre duminică s-a lăsat cu amenzi consistente, dar şi cu certificate şi plăcuţe confiscate de către polițiști.

Amenzi pentru zeci de șoferi și motocicliști

Astfel, zeci de șoferi și motocicliști au primit amenzi, după ce oamenii legii au găsit nereguli grave la vehiculele lor. În unele dintre cazuri, pericolul era unul uriaș.

”Polițist, către un șofer: ABS, airbag nefuncțional, sistem stopuri stânga, tubulatură, dispersor dreapta spart, poziții tip LED, culoare poziție atipică, anvelope alte dimensiuni, suspensii modificate. Știați de ele sau nu știați?

Șofer: Așa am luat-o, ce să-i mai fac acum?

Șofer: Abia am schimbat cauciucurile sunt noi și n-am apucat să le înregistrez.

Polițist: Ați cumpărat anvelopele, dar nu sunt pe dimensiunea optimă pentru vehiculul dumneavoastră.

Șofer: De la 195 am pus 205”, a fost dialogul dintre un polițist și un șofer.

De amintit este faptul că unul dintre șoferi a primit o amendă uriașă, de 3.045 de lei, rămânând și fără certificat și plăcuțe de înmatriculare, după ce polițiștii au descoperit că a făcut modificări neomologate la autovehicul.

Nemulțumit fiind de acest fapt, el a susținut că a fost vânat de polițiști.

”Hai să-i oprim pe toți cu mașini sport, mai aveam șapca invers, dacă știam mă îmbrăcam la cămașă cu cravată, poate mă luau mai în serios”.

”Polițiștii Brigăzii Rutiere, în colaborare cu RAR au efectuat activități de control în trafic pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice, precum și pentru diminuarea disconfortului tehnic produs de autovehicule cărora le-au fost făcute modificări neomologate ale sistemului de evacuare”, a declarat Andra Arsintescu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere.

De menționat este că în total, polițiștii au dat 40 de amenzi pentru defecțiuni tehnice și susțin că vor continua să aibă acțiunile de acest fel.

Proiect de lege nou ce prevede amenzi

În plus, un nou proiect de lege vine la pachet cu un nou tip de amenzi pentru șoferii care obișnuiesc să apese pedala de accelerație mai mult decât prevede legea.

Prin urmare, proiectul de lege urmează să introducă în România monitorizarea video a traficului rutier, efectuat de polițiști așa orice abatare a conducătorilor auto de la legislația rutieră va fi pe loc constatată și sancționată pe baza probei video. Însă pentru ca noul proiect de lege să fie aplicabil, el va trebui să treacă de votul Parlamentului și apoi, promulgat de către președintele țării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI