Aluatul minune care face furori printre gospodine. Nu ai nevoie de ouă sau lapte

Aluatul minune care face furori printre gospodine. Nu ai nevoie de ouă sau lapte
Aluatul minune care face furori printre gospodine

Aluatul minune care face furori printre gospodine este unul simplu de realizat și din ingrediente sănătoase. De asemenea, nici măcar nu ai nevoie de ouă și de lapte, întrucât este o rețetă de pâinici ca ale bunicii, proaspete și delicioase. Iată ingredientele și modul de preparare pentru aluatul minune prezentat în acest articol!

Aluatul minune care face furori printre gospodine

Aluatul minune nu are nevoie de foarte multe „artificii” tehnice pentru a-l face să crească și nici de multe ingrediente. Rețeta acestui aluat amintește de cea folosită de bunici, care știau să facă dintr-o mână de cocă ceva magic… de gustos.

Aluatul minune prezentat în acest în acest articol este, de fapt, o rețetă de pâinici numai bune de savurat cu un pahar de lapte proaspăt. Miezul moale și crusta aurie, absolut ademenitoare, te duc cu gândul la bunătățile din copilărie. În plus, dacă adori sandvișurile în chifle, atunci acest aluat minune vor ieși cele mai bune și mai fragede chifle, sănătoase și fără anumiți aditivi alimentari.

Dat fiind faptul că pentru a-l realiza nu ai nevoie de ouă sau de lapte, ingrediente considerate, de altfel, nelipsite din anumite preparate care implică copturi, secretul principal pe care se bazează aluatul minune este felul în care este pregătit.

Aluatul minune este crescut și pufos
Aluatul minune este crescut și pufos

Ingredientele necesare pentru aluatul de pâinici și modul de preparare

Pentru a prepara aluatul, ai nevoie de următoarele ingrediente și cantități: 10 g drojdie, 15 g de zahăr, 30 ml de apă caldă, 250 ml de apă caldă, 50 ml de ulei, 700+100 g de făină, 1 linguriță de sare, 10 g de făină.

Mod de preparare: mai întâi se toarnă într-un bol 15 grame de zahăr, drojdia uscată, cei 30 ml de apă călduță șo se lasă la hidratat pentru două minute. Apoi, se mai adaugă 250 de ml de apă călduță și se amestecă cu un tel.

Ca să prepari aluatul mai este necesar să torni și 50 ml de ulei și să amesteci în continuare cu telul. Se cerne făina, se adaugă sarea și se amestecă apoi până la omogenizare.

Aluatul de pâinici necesită apoi încorporarea a 700 grame de făină, după ce s-a frământat bine. Se unge apoi un bol încăpător cu ulei de măsline și se pune aluatul minune omogen și elastic. Se acoperă bolul cu o folie alimentară și se lasă la dospit pentru o oră.

Aluatul minune de pâinici ca ale bunicii, în curs de pregătire

Aluatul de pâinici ca ale bunicii se transferă pe masa de lucru și se divizează în opt bucăți egale. Apoi, acestea se presară cu făină și din ele se modelează cocoloașe. Se transferă și cocoloașele în tava tapetată cu hârtie de copt.

De la aluatul minune, la pâinicile minune
De la aluatul minune, la pâinicile minune

Aluatul minune se va transforma în pâinici minune în doar câteva clipe: tot ce mai trebuie să faci este să ungi cu ulei de măsline cocoloașele, să presări 10 g de făină peste ele și să le acoperi cu un prosop, lăsându-le iar la odihnit pentru 20 de minute. Aluatul se bagă la cuptorul preâncălzit la 180°C pentru 25 de minute.