Alternativele pentru șoferii care pleacă în vacanță la munte. Ce soluții au pentru a evita aglomerația de pe Valea Prahovei
Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar bucureștenii încearcă să scape de aglomerația din Capitală în această perioadă. Cei mai mulți aleg să-și petreacă sărbătorile în zona montană, iar una dintre cele mai căutate locații este Brașov, însă se pot lovi de aglomerația de pe Valea Prahovei. Din fericire, există și alte variante pentru a evita orele petrecute în trafic.
Cum pot evita turiștii aglomerația de pe Valea Prahovei
Diferite variante spre Brașov pot dezvălui peisaje superbe, însă unele pot deveni adevărate capcane pentru mașinile care nu sunt echipate corespunzător sezonului. Alegerea rutelor trebuie făcută cu mare atenție înainte de a pleca la drum lung. Aglomerația de pe Valea Prahovei poate fi evitată, însă șoferii trebuie să fie atenți atunci când aleg rute alternative.
- București – Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Brașov
Pentru cei care doresc să ocolească aglomerația de pe Valea Prahovei, pot alege o variantă plină de serpentine, iar ruta prin munți este cu adevărat spectaculoasă. Traseul poate fi parcurs de orice mașină. Cu toate acestea, mai ales în această perioadă, autoritățile recomandă șoferilor ca mașina sa fie foarte bine pregătită. Drumul de 180 de kilometri poate fi parcurs în circa trei ore.
- București – Ploiești – Câmpina – Valea Doftanei – Săcele – Brașov
O primă rută posibilă de a evita Valea Prahovei trece prin Ploiești, Câmpina și se aventurează pe Valea Doftanei pentru a coborî din munți în Săcele. De precizat este faptul că acest traseu este recomandat pentru mașinile de teren bine echipate. Este practicabil și pentru mașini normale, însă atunci când nu ninge.
Rute ocolitoare pe șoferi
- București – Pitești – Câmpulung – Bran – Brașov
Poate cea mai la îndemână rută către Brașov, pentru a evita Valea Prahovei, este pe autostrada A1, pe drumul care trece prin Pitești și Câmpulung, apoi coboară în depresiunea Brașovului din Bran. Traseul este ceva mai mult, în jur de 280 de kilometri și se parcurge în aproximativ patru ore.
- București – Târgoviște – Dragoslavele – Bran – Brașov
Un alt traseu cu peisaje deosebite este cea prin Târgoviște. Se termină tot pe traseul Rucăr – Bran, înainte de coborârea în Brașov. Este vorba despre un traseu de 210 kilometri, de la București la Brașov. În circumstanțe normale, călătoria durează în jur de trei ore și jumătate.
- București – Vălenii de Munte – Tabla Buții – Brașov
Această rută este recomandată în special pentru pasionații de off-road și senzații tari, fiind recomandată doar pentru mașinile de teren bine echipate. Pentru cei cu mașini normale, este indicată evitarea totală a acestui traseu, în special iarna. Drumul este lung de 190 de kilometri și se parcurge în circa cinci ore.