Alocațiile nu s-au majorat cu 20%. Documentul-bombă care răstoarnă tot ce știau părinții
Alocațiile nu s-au mărit așa cum susțineau autoritățile. Ce se arată în documentul care a făcut părinții să ia foc? Iată informațiile oficiale de la reprezentanții Ministerului Muncii și Ministerului Finanțelor!
Alocațiile nu s-au mărit! Detalii oficiale
Un raport al Ministerului Finanțelor oferit public la cererea Antena 3 arată că alocațiile au fost majorate cu 19% anul trecut, în loc de 20%, ulterior fiind crescute în luna ianuarie a lui 2021 cu 16% în loc de 20%, așa cum au anunțat oficialii.
Sursa citată a cerut un punct de vedere de la reprezentanții Ministerului Muncii și Ministerului Finanțelor, dar autoritățile nu au răspuns până la momentul publicării acestei știri.
”- Începând cu drepturile bănești aferente lunii august 2020, cuantumul alocației de stat se majorează cu 19% față de valoarea din iulie 2020. – Începând cu drepturile bănești aferente lunii ianuarie 2021, cuantumul alocației de stat se majorează cu 16% față de valoarea din decembrie 2020”, se arată în raport.
- Context: Data de 1 ianuarie a lui 2021 trebuia să surprindă mărirea alocațiilor cu 20%, urmând ca cea de-a doua majorare să aibă loc în jurul jumătății anului. Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani ar trebui să primească 214 lei.
Ce susținea ministrul Muncii?
„Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar”, a transmis atunci Turcan.
Înainte cu o săptămână de aceste declarații, oficialul a făcut un alt anunț cu privire la acest subiect anunțând mărirea alocațiilor de la 1 februarie. „Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%”, a declarat sursa citată.
Detalii
Beneficiarii
- Alocația de stat se acordă copiilor cu vârsta de până la 18 ani care au reședința legală în România.
- Tinerii care au peste 18 ani și care urmează cursuri de învățământ liceal sau profesional beneficiază, de asemenea, de alocație până la terminarea studiilor. Alocația nu se acordă tinerilor care repetă anul școlar, cu excepția celor care repetă din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical.
- Copilul este titularul dreptului la alocația de stat.
Condiții
- să aibă reședința legală în România;
- să urmeze cursurile unui liceu sau ale unei școli profesionale/vocaționale în cazul în care au peste 18 ani.
- Plata alocației se face prin mandat poștal sau transfer bancar în contul personal. Aceasta se plătește unuia din părinți pe baza acordului personal. (Sursa: ec.europa.eu)