Alocaţii copii 2022. Câţi bani vor primi elevii de la 1 ianuarie

Alocaţii copii 2022. Câţi bani vor primi elevii de la 1 ianuarie
Alocații pentru copii, mărite de la 1 ianuarie 2022

Părinții au primit vești noi din partea autorităților cu privire la câți bani vor primi elevii de la 1 ianuarie, pentru alocații, în 2022. Se pare că familiile cu copii vor beneficia de sume mai mari începând cu anul viitor, de la 1 ianuarie, când ministrul de Finanțe a precizat că vor exista majorări pentru alocațiile încasate lunar.

Cu câți bani vor crește alocațiile pentru copii de la 1 ianuarie 2022

Familiile cu copii au parte de vești bune, conform anunțului făcut de ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu. Se pare că sumele pentru alocații vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022, când banii pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani și pentru cei cu handicap, vor exista bani în plus față de veniturile încasate lunar în prezent. Ministrul a anunțat câți bani vor primi în plus copiii de anul viitor.

Alocațiile pentru copii ar urma să fie majorate cu 20% de la 1 ianuarie 2022, potrivit anunțului făcut de ministrul Dan Vîlceanu. Veniturile familiilor ar fi trebuit să crească în urma calendarului stabilit de Guvernul Orban încă de anul trecut.

Oficialul român a precizat că există un calendar în prezent în ceea ce privește creșterea alocațiilor, pe care acesta a promis că autoritățile îl vor respecta. Sumele preconizate sunt de 486 de lei pentru copiii sub 2 ani și cu grad de handicap și la 243 de lei de la 1 ianuarie pentru copiii mai mari de 2 ani.

Există un calendar din punct de vedere al creșterii alocațiilor și ne vom ține de acel calendar. Nu aș vrea să intru în calcule mai mult decât prevede calendarul care a fost deja aprobat. Cred că alocația de la 1 ianuarie 2022 va fi în jur de 486 de lei pentru copiii sub 2 ani și cu grad de handicap și la 243 de lei de la 1 ianuarie pentru copiii mai mari de 2 ani.

Procentul e exact și suma prevăzută în ordonanța de urgență dată la începutul anului. Această sumă este prevăzută în legislația în vigoare, deci nu există o altă calendarizare, în afară de cea de făcută deja. În legislația în vigoare există o singură majorare, cea de la 1 ianuarie, a spus ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu la Antena 3.

Procentul cu care vor fi majorate alocațiile, mai mic decât promisiunea fostului Executiv

În urmă cu un an de zile, Guvernul Orban adopta OUG 123/2020, ce prevedea o dublarea alocațiilor pentru copii. Acestea ar fi trebuit să fie majorate pe 1 iulie 2021, potrivit calendarului inițial. Cu toate acestea, creșterea veniturilor pentru copii a fost amânată de Guvernul Cîțu pentru 1 ianuarie 2022. Majorarea inițială, ar fi trebuit să se realizeze pe parcursul a cinci etape.

Deocamdată, familiile cu copii încasează 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum și 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI