Alimentul retras de urgență din magazinele Kaufland. Era plin de pesticide, ce s-a întâmplat în Germania

Alimentul retras de urgență din magazinele Kaufland. Era plin de pesticide, ce s-a întâmplat în Germania
Produsele rechemtate sunt suspectate că ar conține pesticide

Dacă recent vorbeam de probleme în magazinele Lidl, a venit rândul și fratelui mai mic, Kaufland. În Germania, celălalt retailer are probleme cu anumite produse. În comunicatul emis se vorbește de alimentul retras de urgență din magazinele Kaufland, acesta fiind plin de pesticide.

Mari probleme alimentare în Germania. Alimentul retras de urgență din magazinele Kaufland

Conform unui comunicat, Kaufland recheamă în prezent cireșele congelate. Produsele rechemate sunt suspectate că ar conține pesticide. Recent a început o retragere majoră și de brânză în mai multe supermarketuri din țară.

Avertismentul alimentar de la Oficiul Federal pentru Protecția Consumatorilor și Siguranța Alimentară raportează acum această nouă rechemare. De data aceasta se referă la produsele de la Kaufland, după cum explică publicația germană Heidelberg24. Rechemarea a fost publicată sâmbătă, 1 octombrie, și se referă la cireșele congelate care sunt vândute la Kaufland.

„Produsul este K-Classic Freshly Harvested Sour Cherries, Frozen 750 g, cireșele sunt fabricate de Greenyard Frozen Polonia.

Produsul are un termen de valabilitate până în noiembrie 2024. Numerele de lot afectate sunt LP2145DL7 și LP2145AL7.”, se arată în comunicatul publicat.

Produsele erau pline de pesticide

Cireșele sunt vândute în toate sucursalele Kaufland din douăsprezece state federale, inclusiv Baden-Württemberg, Bavaria și Renania-Palatinat.

Conform avertismentului alimentar, cireșele Kaufland conțin „cantități crescute de pesticide dimetoat și ometoat”.

Oricine înghite pesticide poate suferi de simptome neplăcute, desigur, depinde de cantitate. După ce ați mâncat, pot apărea următoarele simptome:

  • tremurături musculare
  • tulburări renale
  • transpirație marcată
  • tensiune arterială crescută
  • dificultăți de vedere
  • probleme de coordonare

În ultima vreme, cel puțin în magazinele din Germania, au fost depistate fructe și legume contaminate cu pesticide. În 2021, 47 de sortimente de cireșe dulci din șase țări au fost examinate pentru reziduuri de pesticide.

După cum a raportat Oficiul de Stat pentru Protecția Consumatorilor și Siguranța Alimentară din Saxonia Inferioară, doar o singură mostră din Italia nu conținea reziduuri, în toate celelalte s-au găsit pesticide.

Genul acesta de probleme, așa cum am scris și în cazul Lidl, au ajuns să apară în aproape toată Europa, în marile lanțuri de magazine. Cel mai recent incident, din Franța, a determinat gigantul să retragă de la vânare mai multe prodise.

De data asta a fost vorba de posibile infectări cu bacteria Listeria monocytogenes. Conform autorităților sanitare franceze, este vorba de friptura de ton de calitate sashimi comercializată de Lidl, găsită infectată cu această bacterie, extrem de dăunătoare sănătății umane. Deocamdantă nu s-au raportat posibile infectări în magazinele din România.