Alimentul periculos pentru concurenții Survivor România. Le face mult rău, dar toți îl consumă zilnic

de: Bișinicu Andreea
21 01. 2023

Condițiile la care sunt supuși concurenții de la Survivor România 2023 sunt extrem de dificile. Oboseala, frigul, căldura, probele solicitante și lipsa hranei își spun cuvântul, însă, atât Faimoșii, cât și Războinicii pot fi afectați dacă vor consuma o cantitate mare dintr-un anumit aliment pe care-l găsesc pe insulă.

Ce aliment ar pune în pericol sănătatea concurenților de la Survivor

Războinicii și Faimoșii de la Survivor sunt considerați adevărați luptători, întrucât sunt supuși celor mai grele probe și celor mai precare condiții de supraviețuire. Au nevoie de rezistență fizică și psihică impresionante, deși resimt oboseala și lipsa hranei.

Participanții celui mai dur reality show din lume sunt nevoiți să-și petreacă zilele în junglă, dormind sub cerul liber, cu surse limitate de hrană, simțind din plin stresul competiției și certurile cu ai lor coechipieri.

În ceea ce privește alimentația concurenților de la Survivor România 2023, aceștia se bucură de o masă copioasă atunci când câștigă jocul pentru recompensă și primesc o anumită cantitate de ingrediente care îi ajută să gătească.

În rest, Faimoșii și Războinicii trebuie să se mulțumească, în fiecare zi, cu laptele de cocos pe care-l beau. Potrivit specialiștilor în diabet, nutriție și boli metabolice, consumat în exces, lichidul ar putea avea efecte negative asupra organismului participanților.

Medicul Oana Dumitrache a explicat motivul pentru care foarte multe concurente de la Survivor au apărut, de-a lungul timpului, cu fața umflată la televizor.

Citește și Câți bani câștigă Războinicii de la Survivor România în fiecare săptămână. Sumele s-au mărit în 2023

Ce se întâmplă în organismul uman dacă bei prea mult lapte de cocos

Acest lucru se datorează unor schimbări hormonale și a consumului de lapte de cocos, ce ar avea un impact extrem de mare asupra organismului.

„Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină.

Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic”, a declarat specialistul, potrivit celor de la click.ro.

Mai mult de atât, expertul în nutriție a specificat faptul că persoanele care consumă o cantitate mare de zahăr se pot confrunta cu anumite boli legate de sindromul metabolic.

Totodată, concurenții de la Survivor România pot dezvolta, în timp, intoleranță la nuca de cocos, în condițiile în care aceștia pot mânca doar nuci de cocos și orez, dacă nu câștigă probele de recompensă. De asemenea, participanții emisiunii pot dezvolta anumite alergii, în urma mușcăturilor de insecte.

Citește și Sebastian Dobrincu, reacție surpriză despre Vica Blochina, după ce a părăsit Survivor. Ce a spus și despre Gheboasă