Alimentul pe care Mihaela Bilic îl recomandă de două ori pe săptămână: „E un produs imbatabil”

de: Sabina Anastasia
21 12. 2023

În perioada festivă a sărbătorilor de iarnă, când gospodinele sunt ocupate cu cumpărături și nu mai au la dispoziție suficient timp pentru a găti ca înainte, este bine să fim atenți la alimentație. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit ce produs recomandă spre consum de două ori pe săptămână.

Alimentul sănătos pe care să-l consumi de două ori pe săptămână

Nu există, cel mai probabil, vreun aliment consumat mai des sub formă de conservă. Poate doar sardina îl depășește. Tonul, fiindcă despre el este vorba, despre cea mai practică variantă de a mânca pește des, adică de două ori pe săptămână, mai ales în perioada curentă, când gospodinele sunt în criză de timp.

Produsul ca atare nu este dintre cele mai ieftine, însă pentru a beneficia de avantajele sale, trebuie să fie gătit corect. O bucată de ton gătită excesiv devine tare și înecăcioasă, greu de digerat, pentru că proteinele vor fi prea coagulate. Cu conserva însă, n-ai nicio grijă, fiindcă tonul este deja fiert.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic a anunțat câte sarmale putem mânca de sărbători. Așa nu ne vom îngrășa

Ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic despre beneficiile tonului

Deși se spune că peștele depozitat în conservă este mai puțin nobil, specialiștii contrazic această teorie, explicând că nutrienții rămân la fel de valoroși. O conservă de ton prezintă: 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați. Ține de foame, satură și nici nu are colesterol sau grăsimi saturate.

Cu 110cal /100g, tonul este echivalentul caloric al pieptului de pui, ba chiar superior lui, având în vedere că nu există ton crescut intensiv, a punctat medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe contul său de Facebook.

„Pentru alimentația sportivilor și în cura de slăbire, conserva de ton e un produs imbatabil. Nu sunt multe alimente care să conțină atât de multe proteine și atât de puțină grăsime. Plus toate mineralele din apa de mare!”, a explicat Mihaela Bilic.

Te-ar putea interesa și: Alimentele pe care Mihaela Bilic le consumă de Crăciun. Mulți vor fi surprinși: ‘Doza face otrava’

Cum să consumi tonul la masa de Crăciun

Ca și sugestii de consum, medicul nutriționist a recomandat adăugarea conservei de ton sub forma unui topping în salatele de frunze, de orez, în cartofi, pizza sau în pastele făinoase. Poți folosi ton și în sendvișuri, în forma din conservă sau sub formă de pastă.

Feliile de ton pasate se pot transforma într-o pastă delicioasă și pentru masa de Crăciun. Trebuie să adaugi în ea doar puțin unt, ulei de măsline verzi și condimentele preferate. Poftă bună!