Alimentul care te scapă de molii. Nu vei mai avea probleme în casa ta

Alimentul care te scapă de molii. Nu vei mai avea probleme în casa ta
Ce aliment te scapă de molii?

Este un adevărat coșmar să găsești șifonierul plin de molii care să-ți distrugă piesele vestimentare. Cu toate astea, mulți au observat că unele produse din supermarket-uri nu ajută de cele mai multe ori, iar mirosul lor se imprimă deseori pe unele haine. Acest lucru nu este plăcut pentru că trebuie să speli din nou rufele pentru a scăpa de mireasma deloc plăcută, riscând să deteriorezi țesăturile. Poți să scapi de acești dăunători cu ajutorul unui aliment pe care poate îl ai chiar acum în casă. Iată ce trebuie să faci!

Cum să scapi de molii rapid: de ce ai nevoie?

Produsele din supermarket-uri care te pot scăpa de molii sunt uneori costisitoare, iar de cele mai multe ori lasă un miros urât hainelor din șifonier.

De asemenea, naftalina nu este nici ea o variantă mai bună pentru că nu este suportată de mulți oameni. Poți totuși să scapi de insectele acestea cu un lucru pe care cu siguranță îl ai și tu în casă.

Este cunoscut faptul că moliile adoră țesăturile naturale precum lâna sau bumbacul, dar și gulerele sau căciulile din blană. Mai mult decât atât, ele vor ataca întâi de toate hainele care nu sunt spălate bine și au impregnate în ele miros de transpirație sau de mâncare.

Recomandări

Este recomandat să cureți foarte bine piesele vestimentare înainte să le pui în șifonier pentru a evita o situație complet neplăcută.

De asemenea, specialiștii susțin că este eficient să aspiri și rafturile dulapurilor tale de fiecare dată când poți, mai cu seamă atunci când vrei să îți sortezi hainele de vară de cele de iarnă.

În modul acesta vei putea scăpa de ouăle de molii care pot sta acolo multe săptămâni la rând. Majoritatea oamenilor foloseau înainte naftalină pentru a scăpa de insectele menționate, dar mulți oameni nu suportă mirosul ei. Mai mult decât atât, ea este toxică și nu trebuie să ajungă la îndemâna copiilor.

Ce trebuie să faci?

Pentru o soluție simplă, rapidă și naturală, poți să folosești: piper, levănțică, rozmarin sau mentă pentru a scăpa de dăunători.

Este nevoie să pui frunze uscate din plantele de mai sus sau boabe de piper în câțiva săculeți dintr-un material subțire pe care să îi plasezi printre haine.

Combinația lor va avea un efect și mai puternic, iar dulapurile cu siguranță vor avea un parfum delicat și deosebit. Poți să te folosești și de ulei de rozmarin sau levănțică, mai cu seamă că lasă o mireasmă deosebită.