Alimentul care te scapă de medicamente. Recomandarea clară a medicilor

Alimentul care te scapă de medicamente. Recomandarea clară a medicilor
Alimentul care te scapa de medicamente. Recomandarea clara a medicilor

Unele dintre cele mai zemoase fructe te pot ajuta să trăiești mai bine și mai sănătos, potrivit celor mai recente studii realizate de cercetători. Care este alimentul recomandat de medici care te ajută să scapi de medicamente și să îți îmbunătățești nivelul de trai. Te-ai fi gândit la el?

Ce fruct trebuie să consumi pentru a evita să iei multe medicamente

Se pune că un măr pe zi ține doctorul la distanță, lucru care nu poate fi mai adevărat, spun specialiștii. Conform unui studiu apărut în jurnalul academic „JAMA Internal Medicine”,  ar exista o legătură directă între consumul zilnic de mere și frecvența vizitelor la medic.

La acest studiu au participat 8.399 adulți care au completat chestionare zilnic, cu alimente consumate în mod obișnuit. Dintre ei, 753 (9%) de persoane au mărturisit că mănâncă zilnic câte un măr, aceștia având șanse mai mici de îmbolnăvire, spre deosebire de cei 7.646 (91%) care nu consumă deloc mere.

Potrivit rezultatelor, consumatorii de mere au avut nevoie de mai puține medicamente eliberate cu prescripție, față de cei care nu obișnuiesc să mănânce cel cunoscut drept „fructul biblic”.

Merele sunt extrem de sănătoase, hrănitoare și prezintă diverse beneficii asupra organismului. Să nu uităm și că sunt foarte gustoase și pot constitui o gustare ideală pentru cei care sunt obișnuiți să ronțăie bunătăți între mese.

Medicii recomandă să consumăm cel puțin un măr pe zi pentru a evita să avem eventuale probleme de sănătate. De asemenea, experimentele pe oameni au arătat că sucul de mere și merele (240-270 mg / zi ) au dus la pierderea în greutate la persoanele supraponderale, conform secretele.com.

De ce este conopida benefică pentru organism

Un alt aliment care ajută la buna funcționare a organismului este conopida murată. Specialiștii spun că principalul beneficiu al acestui aliment este că leguma conține substanțe nutritive, fibre și vitaminele A, B și K.

De asemenea, consumul de conopidă ajută la menținerea unui tract digestiv sănătos, susțin specialiștii. Conopida se poate mânca în salată, ca o garnitură la friptură, crudă sau chiar murată.

Important de știut este faptul că banala conopidă furnizează antioxidanți și fitonutrienți care protejează organismul împotriva mai multor afecțiuni. De asemenea, poți slăbi natural și ușor consumând conopidă, dat fiind faptul că leguma conține foarte multă apă.