Alimentul care nu trebuie să îți lipsească de pe masă. Trebuie să consumi 250 grame, pe zi
S-a aflat care este alimentul care nu trebuie să îți lipsească de pe masă. Trebuie să consumi 250 grame pe zi din el. Despre ce aliment este vorba, citiți în rândurile de mai jos.
Mihaela Bilic, anunț pentru toți cei ce țin dietă. La ce aliment nu trebuie să renunțe cei care vor să slăbească
Nutriționiștii au anunțat care este alimentul care nu trebuie să ne lipsească de pe masă. Este vorba despre pâine, care trebuie consumată în proporție de 250 de grame pe zi.
De asemenea, nutriționițtii anunță că nici pâinea albă nu trebuie ocolită, întrucât nu e chiar un ”Bau-Bau” pentru sănătatea omului. Din contră, pentru uneloe categorii de persoane, este chiar mai bună decât cea integrală sau neagră.
Pâinea albă, sănătoasă dacă este făcută cu drojdie
Însă, există o condiţie: să fie făcută cu maia. Primul gând al oricui vrea să slăbească este să nu mai mănânce deloc pâine. Experţii în sănătate spun că este o greşeală să eliminăm pâinea din alimentaţie. ”Oganizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumul a 250 de grame de pâine pe zi, adică 7-8 felii de pâine, zilnic. Sub nicio formă nu trebuie să renunţăm la consumul de pâine.
Este un aliment de bază şi cea mai banală formă de amidon, acel nutrient care conţine glucoză ce se absoarbe lent. Fără glucoză, corpul nostru nu poate funcţiona de la muşchi până la sistemul nervos, orice celulă se hrăneşte cu glucoză. Deci, pâinea trebuie să rămână, în continuare un produs prezent în fiecare zi şi la fiecare masă, bineînţeles în cantitate moderată,” a declarat dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist.
Cum arată farfuria ideală
În farfuria pe care o servim, carbohidraţii, adică produsele făinoase trebuie să acopere doar un sfert din suprafaţă. În această categorie intră pâinea, cerealele, orezeul, pastele făinoase, mămăliga, precum şi cartoful. ”Deci, pâinea poate fi un înlocuitor pentru oricare dintre produsele enumerate şi categoric este alimentul perfect când vine vorba de sandwichuri” a adăugat dr. Mihaela Bilic.
Privitor la câtă pâine putem mânca aici nu există un singur răspuns corect. Studiile au arătat că nu există prea multe diferenţe între pâinea albă şi cea integrală. Surprinzător, pentru anumite categorii de oameni, pâinea albă este chiar opţiunea mai sănătoasă.
Pâinea, indiferent de care este, are același număr de calorii
”În legătură cu sortimentul de pâine, fiecare trebui să-şi găsească pâinea care să fie pe gustul lui. Din punct de vedere caloric, ele au acelaşi aport, adică aproximativ 230 de calorii pe suta de grame. Doar conţinutul de fibre diferă între pâinea albă şi pâinea intermediară sau neagră” a punctat nutriţionistul Mihaela Bilic.
Categoria care este indicată să mănânce pâine albă este cea a copiilor. ”În cazul copiilor, pâinea albă este cea mai bună opţiune deoarece tubul lor digestiv este incomplet dezvoltat, iar fibrele şi tărâţele din cereale pot crea iritaţie intestinală şi intoleranţe alimentare. Deci, pâinea albă rămâne o opţiune sănătoasă, cu atât mai mult cu cât ea este făcută cu maia şi sunt respectaţi timpii de dospire. În acest caz nici măcar nu mai creează balonare, ca în cazul pâinii făcute cu drojdie” a precizat dr. Mihaela Bilic.