26 nov. 2022 | 00:00

Alimentul care încetinește pierderea memoriei. Ce trebuie să consumi zilnic

Sănătate
Alimentul care încetinește pierderea memoriei. Ce trebuie să consumi zilnic
Alimentul care încetinește pierderea memoriei. Ce ar trebui să consumi zilnic ca să nu te mai confrunți cu astfel de probleme.

Creierul este centrul de control al organismului nostru. El este responsabil pentru menținerea regulată a bătăilor inimii, a respirației plămânilor, a procesului de gândire și analiză și nu numai. Prin urmare, este important ca acesta să fie în stare de funcționare optimă. Care este alimentul care încetinește pierderea memoriei. Așa îți vei îmbunătăți puterea de concentrare.

Alimentul care încetinește pierderea memoriei

Nu este o noutate faptul că alimentele pe care le consumăm joacă un rol important în menținerea sănătății creierului. Produsele pe care le mâncăm zilnic influențează sarcinile mentale, precum memoria, puterea de concentrare, de analiză. Un nou studiu realizat de cercetători oferă lumină asupra unui aliment care încetinește pierderea memoriei.

Legumele cu frunze verzi sunt foarte bune pentru sănătate. Există din ce în ce mai multe dovezi ale faptului că un consum ridicat de spanac poate conduce la o evoluție impresionantă a sănătății creierului, pe parcursul timpului. La aceeași concluzie a ajuns și profesorul doctor Thomas M. Holland, de la Rush University Medical Center, Chicago.

„În populația studiată de noi, cei care au consumat cel mai ridicat nivel de flavonoli, în medie șapte porții de legume cu frunze verzi, închise la culoare, pe săptămână sau o porție de legume cu frunze închise la culoare pe zi, față de cel mai scăzut nivel, au înregistrat o scădere cu 32% a ratei de declin cognitiv”, a declarat Thomas M. Holland, într-o intervenție pentru UPI.

Persoanele care mănâncă multe alimente cu flavonoli suferă, pe perioada vieții, un declin mai lent de memorie. Vârstnicii care au urmat un program alimentar bazat pe legume cu frunze verzi au prezentat o putere de concentrare și de atenție mai dezvoltată decât alții, care au ignorat consumul de astfel de produse.

Ce să mănânci pentru o memorie mai dezvoltată

Autorul principal al unui studiu publicat în revista Neurology, Thomas M. Holland, recomandă consumul de spanac, varză kale, roșii, mere, portocale persoanelor care vor să-și îmbunătățească memoria.

„Concluzia… este că nu este niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a începe să faci schimbări sănătoase în stilul de viață. Mai ales când este vorba despre alimentație. Cercetările prezentate aici se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi că ceea ce mâncăm contează. O alimentație diversificată în fructe și legume este esențială atât pentru funcționarea cognitivă, cât și pentru cea fizică”, a mai spus autorul principal al studiului.

Doar o jumătate de cană de legume cu frunze verzi poate să facă o diferență semnificativă asupra funcției cognitive, au arătat cercetătorii de la Rush University Medical Center din Chicago.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
Digisport.ro
Recalcularea pensiilor. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Vine vijelia peste România. Aduce și ninsori
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la București
Capital.ro
Mașinile din România care vor trebui să facă ITP-ul la șase luni. Legea a fost adoptată de Parlament
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în România. DRONE suspecte deasupra BAZEI NATO de la Kogălniceanu
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro