Alimentul care este periculos pentru sănătatea ta. E otrăvitor, dar mulți îl consumă fără să știe

Alimentul care este periculos pentru sănătatea ta. E otrăvitor, dar mulți îl consumă fără să știe
Care aliment este foarte periculos pentru sanatate

Cei mai mulți dintre români încearcă să mănânce cât mai sănătos și optează pentru alimente despre care se spune că sunt mai bune pentru organism. Un astfel de aliment, foarte consumat în România, s-a dovedit că este foarte periculos pentru sănătate, fiind chiar otrăvitor.

Ce aliment nu ar trebui să mai consume românii. Mulți cred că este sănătos, însă s-a dovedit că este otrăvitor

Foarte mulți dintre români evită să mai mănânce pui pe motiv că sunt plini de hormoni de creștere, carne de porc, pentru că îngrașă, astfel că se îndreaptă către legume și pește. Varianta din urmă se dovedește a fi cea mai proastă alegere.

Peștele din Dunăre poate dăuna grav sănătății după ce s-a descoperit că, din cauza poluării, acesta conține metale grele, respectiv mercur. Ingerarea acestei substanțe otrăvitoare poate cauza omului boli neurologice, oncologice, precum şi intoxicații grave.

Cercetătorii au lansat un avertisment

Universitatea Dunărea de Jos atrage atenția că peștele de Dunăre poate fi extrem de periculos pentru sănătate după ce au descoperit că acesta conține mercur.

Oamenii de știință din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați au testat 20 de persoane care au consumat deseori pește din Dunăre. Rezultatele sunt foarte îngrijorătoare.

În părul persoanelor testate cercetătorii au descoperit un nivel de mercur de 10 ori mai mare față cantitatea normală acceptată.

Românii nu se sfiesc să consume pește din Dunăre

Chiar și așa, românii încă mai cred că peștele din Dunăre este mai sănătos decât cel din crescătorii.

„În final, trebuie să mâncăm ceva. Dacă din baltă nu este, de undeva trebuie să mâncăm. Măcar o dată pe săptămână mâncăm pește. Luăm și de mare./ Ne-am luat pește, că țin post și normal că mi-am luat peste. Deci voi consuma, normal. Toate alimentele conțin ceva./ Dacă deversează toate gunoiele și toată mizeria. Din Germania până aici, vă dați seama că toate țările deversează în Dunăre, așa că… Și la noi, aici, se deversează”, spun românii, potrivit Digi 24.

Mercurul poate provoca cancer

Medicii avertizează că mercurul și alte metale grele pot provoca cancerul și îi sfătuiesc pe români să nu mai mănânce pește de Dunăre.

„Metalele grele sunt specificate ca și agenți provocatori de afecțiuni oncologice. Trebuie văzut peștele de unde este adus. Eu fug de peștele de Dunăre. Mai bine știu că este într-un lac, este într-o crescătorie verificată”, a declarat Paul Ichim, chirurg oncolog.

Anchetă epidemiologică, din martie

Acum Universitatea Dunărea de Jos a demarat o anchetă epidemiologică pentru a vedea care sunt sursele de poluare. Ancheta va începe undeva în luna martie, atunci când va fi finalizată construcția unei nave pentru asta, de către Șantierul Naval Giurgiu.

 „Acest proiect va permite începând de anul viitor să mergem în amonte până la Marea Nordului, și pe Dunăre, și pe Rin și să determinăm de unde vin poluanții, pentru că în majoritatea cazurilor nu vin din România”, a spus Lucian Georgescu, rector la Universitatea Dunărea de Jos.

Urmăriți Playtech.ro și pe