Alimentul care conține de 6 ori mai mult calciu decat laptele. E foarte hrănitor pentru organism

de: Mariana Olteanu
27 06. 2023

Calciul este un nutrient necesar, de care fiecare corp are nevoie. În încercarea de a-și lua aportul necesar de vitamine, oamenii consumă alimente din lapte. Însă, puțini știu că există un aliment care conține de șase ori mai mult calciu decât produsele din lapte.

De ce este important calciul pentru corp?

Calciul este un mineral esențial pentru formarea țesuturilor precum oasele și dinții. Acesta are numeroase roluri. Consmul alimentelor bogate în calciu ajută la mișcarea mușchilor, la circulația sângelui dar și la transmiterea mesajelor de la creier către corp.

Dacă corpul nu are suficient calciu, atunci există riscul apariției crampelor și dezvoltării unor boli de inimă. Mai mult, și pilea și unghiile vor avea de suferit.

Aportul necesar poate fi luat din produsele lactate, precum: lapte, brânză sau iaurt. Însă, există anumite semințe care pot aduce un aport mai mare din acest mineral. Acest lucru a fost scos la iveală de către un nutriționist.

Semințele care pot aduce un aport mare de calciu

Susanul este unul dintre produsele care poate aduce un aport mare de calciu. Acest aliment conține de șase ori mai mult calciu decât laptele de vacă. Se pare că acesta conține și de cinci ori mai mult calciu decât năutul.

Semințele de susan nu sunt bogate doar în calciu ci și în alte vitamine, precum: fier, potasiu și magneziu. La fel ca și calciul, acestea sunt necesare pentru sănătatea mușchilor. Totodată, acestea conțin fibre, fitosteroli, vitamina E și acizi grași sănătoși pentru inima.

Specialiștii recomandă ca înainte de a consuma aceste semințe, să le măcinăm. În acest fel, acestea nu-și vor pierde valorile nutriționale. Studiile au scos la iveală faptul că, proteina vegetală poate ajuta la reducerea colesterolului, la prevenirea osteoporozei și la calmarea durerilor articulare. Dacă-ți dorești un sistem imunitar puternic, poți apela cu încredere la aceste semințe.

Cum se fac batoanele cu susan?

Susanul poate fi consumat fie în salate sau fie chiar în preparate. Batoanele de susan pot fi o gustare sănătoasă și consistentă. Mai mult, acestea se fac și repede. Pentru această rețetă vei avea nevoie de o cană de zahăr și una de susan. Pentru început, caramelizează zahărul într-o cratiță. După ce zahărul s-a topit poți adăuga semințele de susan. Compoziția obținută se amestecă bine, după care este pusă pe o hârtie de copt, unsă cu puțină apă. Când compoziția se răcește, poți începe să tai batoanele în forma dorită.