Alimentul care aduce noroc în casă. Orice gospodină trebuie să îl aibă permanent în cămară
Puțini oameni îi cunosc istoria și simbolistica, deși este alimentul care aduce noroc în casă. A fost consumat în permanență de către strămoșii noștri și iubit de către bunici. Orice gospodină trebuie să îl aibă neapărat în cămară, dacă vrea ca familia sa să dispună de beneficii importante asupra sănătății. Se spune că acest aliment era hrană pentru zeii Olimpului, iar grecii obișnuiau să prepare prăjituri cu acesta pentru a le oferi drept ofrandă.
Alimentul care aduce noroc în casă
Puțini oameni cunosc istoria și simbolistica mierii, un aliment natural care a traversat pur și simplu istoria. Termenul „miere” datează din secolul al X-lea și provine din latinescul „mel”. Cu toate acestea, consumul de miere este un obicei mult mai vechi. Mierea este considerată, în prezent, alimentul care atrage noroc în casă.
Albina a fost remarcată, pentru prima oară, potrivit informațiilor consultate de către cercetători până în prezent, în urmă cu 80 de milioane de ani. Relația dintre oameni și miere datează de mai bine de 40.000 de ani. Într-adevăr, într-o peșteră din Africa de Sud au fost descoperite rămășițe de ceară de albine, datând din această perioadă.
De asemenea, în Munții Khahlamba-Drakensberg au fost găsite picturi rupestre care arată interacțiuni între vânători și albine. Toate aceste elemente dovedesc că mierea era deja consumată de om în preistorie, iar asta datorită faptului că te ține sănătos. Consumul zilnic de miere are o mulțime de beneficii.
Mierea era folosită pentru a îndulci alimentele, după cum demonstrează unele papirusuri egiptene care datează de peste 4.500 de ani. O legendă urbană arată că mierea faraonilor, care datează de acum două mii de ani, ar fi încă comestibilă.
În mormântul lui Tutankhamon au fost găsite borcane cu miere, dar conținutul lor a dispărut cu mulți ani în urmă, potrivit mai multor publicații străine.
La ce era utilizată mierea în timpuri străvechi
În cele mai vechi timpuri, mierea era un aliment folosit de majoritatea oamenilor din întreaga lume. Aceștia o foloseau ca ingredient pentru a vindeca rănile și pentru a înfrumuseța pielea. De atunci, mierea s-a bucurat de o mare reputație în medicină. Ea a fost considerată un agent antiseptic împotriva infecțiilor și un tratament pentru coșuri, veruci etc.
De asemenea, a fost folosită pe scară largă în timpul Primului și celui de-al Doilea Război Mondial pentru a accelera vindecarea rănilor soldaților.
Nu în ultimul rând, valoarea simbolică a mierii nu este neglijabilă. Hrană comună tuturor civilizațiilor, mierea este un simbol important al culturilor și religiilor străvechi, care reprezintă în general plăcerea, dulceața, adevărul și cunoașterea, potrivit La Compagnie.
Mierea era considerată un elixir al vieții capabil să vindece rănile încă din vremea Greciei antice. Ea era folosită ca hrană pentru zeii Olimpului. Se spune că Dionisos, fiul lui Zeus, a fost hrănit exclusiv cu miere și lapte de capră.
Mierea era folosită și de egipteni pentru îmbălsămarea morților. În concepția lor, mierea ar fi provenit din lacrimile zeului soarelui Ra. Ieroglife cu miere au fost descoperite în piramide. Acest lucru arată importanța acestui aliment în viața de zi cu zi a poporului egiptean.