Alimentele toxice pe care mulți români le au în frigider. Este timpul să renunți la consumul lor

de: Ioana Bucur
09 05. 2023

Sunt ieftine, pot fi folosite pentru a face o gustare rapidă ce ne potolește pofta de mâncare, dar care nu sunt recomandate de specialiști. Acestea sunt alimentele toxice pe care mulți români le au în frigider. Specialiștii trag un semnal de alarmă și recomandă oamenilor să renunțe la ele.

Alimentele toxice pe care mulți români le au în frigider

Rafturile magazinelor nu duc lipsă de o gamă variată de produse, mai ales la raionul de mezeluri. Suncă, salam, parizer, lista poate continua, existând câte o combinație de arome care să satisfacă aproape toate gusturile. Prețurile acestor produse alimentare variază, în funcție de bugetul fiecărui client.

Pentru că au un preț accesibil, sunt gustoase și ingrediente perfecte pentru o gustare rapidă care să ne potolească foamea, mezelurile au ajuns să fie nelipsite din frigiderele multor români. Unele însă ar putea să ne facă mai mult rău decât bine.

Specialiștii trag un semnal de alarmă, dezvăluind că mezelurile ieftine sunt, de fapt, printre cele mai toxice alimente. Din cele aproximativ 20 de ingrediente trecute pe etichetă, în cazul multora, doar unul singur este carne. În compoziția lor găsim fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, multă sare şi multă apă.

Aspectul lor plăcut ce atrage atenția cumpărătorilor este dat de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziţia unui parizer ieftin sau a unui salam.

În cantități mari, sarea împiedică absorbția calciului în organism, pintre efectele negative pe care le cauzează fiind aspectul îmbătrânit al pielii, formarea cearcănelor și a pungilor sub ochi. Nitrații sunt compuși cu rol important în conservarea cărnii, însă unele studii i-au asociat cu riscul apariției unor afecțiuni grave, precum diferite forme de cancer.

Te-ar putea interesa și: Alimentele pe care să nu le reîncălzești niciodată. Sunt un pericol pentru sănătatea ta

„Inamicul” celor care vor să slăbească

Mezelurile sunt și inamicul celor care țin dietă. Carmen Brumă a dezvăluit care sunt alimentele la care ar trebui să renunțăm dacă ne dorim să dăm jos kilogramele în plus.

„Încearcă să elimini pentru început alimente precum cașcavalul, brânza topită, feta, porumbul fiert, chips-urile, covrigei, produse de patiserie din făină albă, mezelurile, dulciurile și băuturi gen: alcool, sucuri dulci, frappe-uri;

Nu mânca nimic după apusul sorelui sau măcar cu 3-4 ore înainte de culcare;

Fă mișcare de 4-5 ori pe săptămână. Poți să mergi la sală, să alergi în parc, să sari coarda sau să te antrenezi acasă. Oricare dintre variante poate funcționa cu condiția să fii perseverent.

Evită să mănânci la masa de seară carbohidrați de genul orez, pâine, paste, mămăligă;

Cina trebuie să conțină o carne slabă cu o garnitură din salată de sezon, iar 3-4 ore de repaus alimentar între cină și momentul în care te duci la culcare te ajută în procesul de slăbire;

Începe ziua cu un pahar mare de apă pe stomacul gol. Organismul după somn este deshidratat iar pentru a slăbi corpul are nevoie de apă. Bea apă constant pe tot parcursul zilei. Necesarul de apă este 30-35 ml pe kg/corp”, a explicat Carmen Brumă, potrivit Click!.

Te-ar putea interesa și: Diferențele dintre roșiile coapte natural și roșiile toxice. Trucul pe care o să-l folosești și tu