Alimentele recomandate pentru toamnă. Sfatul lui Carmen Brumă: ‘Mare atenție’

Alimentele recomandate pentru toamnă. Sfatul lui Carmen Brumă: ‘Mare atenție’
Ce alimente recomandă Carmen Brumă pentru toamnă?

Carmen Brumă vine cu sfaturi utile pentru toți românii. Majoritatea oamenilor își schimbă obiceiurile în funcție de sezon, iar un număr mare dintre ei aleg un regim alimentar extrem de diferit față de cel de vară. Ce alimente sunt recomandate toamna și care sunt lucrurile pe care ar trebui să le consume toată lumea? Este vorba despre trei produse pe care poți să le găsești în piață sau la supermarket. Ele sunt bune în stare crudă sau coaptă.

Alimente minune pe timp de toamnă: Carmen Brumă vine cu sfaturi pentru români

Carmen Brumă vine cu câteva sfaturi utile în special pentru gospodinele care trebuie să schimbe meniul în noul sezon. Toamna aduce cu ea legume și fructe deosebite și pline de vitamine.

Cei mai mulți își modifică regimul alimentar în funcție de sezon, lucru care aduce la câteva probleme pentru mesele de prânz unde unele doamne nu mai știu ce să gătească. Cel mai bine este să cauți rețete în funcție de alimentele minune de toamnă.

Mai exact, este vorba despre: sfeclă, dovleac și struguri. Iubita lui Mircea Badea a susținut că sfecla poate fi consumată crudă, dar și coaptă. De asemenea, există anumite rețete de borș roșu unde se pune la fiert această legumă specială. Mai mult decât atât, Carmen Brumă a vorbit și despre strugurii care se coc acum și care pot fi mâncați cu coajă pentru că au o cantitate mare de resveratrol.

„Top trei alimente pe care trebuie să le consumăm toamna”

„Top trei alimente pe care trebuie să le consumăm toamna: sfecla – crudă sau coaptă, cu efecte remineralizante, cu efecte foarte bune în combaterea asteniei, cu efecte în susținerea ficatului. De asemenea, dovleacul o sursă foarte bună de B-uri și betacaroten. Dovleacul te ajută să îți potolești pofta de dulce. Pe locul trei se află strugurii, tot în ideea că au foarte mulți antioxidianți.

Mă refer la strugurii care se coc acum – Ceasla, Hamburg. Au resveratrol mai ales în coajă, de aceea trebuie să-i mâncați cu tot cu coajă. Nu mă refer la strugurii care se găsesc tot timpul anului, ci la cei care se coc acum. Resveratrolul are efecte asupra pielii și părului.

Dacă ai probleme cu kilogramele în plus, trebuie să știi că strugurii au mult zahăr. Așa că limitează porția la cât intră într-un pumn ras, adică un ciorchine”, a spus Carmen Brumă pentru fanii ei în cadrul emisiunii ,,Hello Chef” de la Antena 1.