Alimentele raționalizate de supermarketurile din România. Ce nu mai pot cumpăra românii la greu

Alimentele raționalizate de supermarketurile din România. Ce nu mai pot cumpăra românii la greu
Alimentele raționalizate de supermarketurile din România

Marile lanțuri de supermarketuri din România au început să raționalizeze anumite produse, astfel că clienții nu o să mai poată cumpăra alimente în cantități mari.

Alimentele raționalizate de supermarketurile din România

Se întâmplă acest lucru în mai multe magazine din țară, unde clienții pot cumpăra de la 6 până la 20 de kilograme din aceste produse. Ca un exemplu, la un supermarket din Sectorul 3 al Capitalei, oamenii pot să cumpere numai două baxuri de ulei, pe același bon.

Iar în magazinele Kaufland, la raioanele cu alimente sunt afişate următoarele mesaje:

 ”Vânzarea acestui produs este limitată la maximum 2 baxuri, pe client! Mulțumim pentru înțelegere!” și mesajul „Vânzarea produselor din categoriile făină/mălai/conserve legume/paste/săpun este limitată la maximum două baxuri, pe bonul fiscal”.

De aceea, unul dintre angajaţii magazinului au explicat:

”E pandemie și oamenii trebuie să aibă ce mânca, de asta trebuie să se cumpere mai puține cantități. Mai vin și patronii de la magazinele din cartier care cumpără cantități mari și e o problemă asta, că ei vând la prețuri mari. De aceea s-a limitat cantitatea”.

Și în magazinele Profi stau afişate mesaje asemănătoare:

”Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 kilograme pe fiecare bon fiscal”.

”Nu cred că România va ajunge în situația în care să rămână fără alimente”

Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, a spus că oamenii nu trebuie să se îngrijoreze, deoarece nu urmează o criză alimentară.

În acelaşi timp, el a explicat faptul că preţul alimentelor o să crească, iar din acest motiv micile afaceri ar putea să dispară.

”Este foarte adevărat că ce e pe rețelele de socializare, ce se întâmplă în Anglia, conduce la cumpărături haotice. Nu mi se pare firesc ca unele magazine să ia măsuri pe cont propriu, cum sunt acele restricționări privind achiziția de produse alimentare. Instituțiile statului ar trebui să intervină.

Nu e normal ca oamenii să facă asta, să se panicheze și să cumpere haotic. Faptul că se cumpără atât de mult, ca o soluție de moment, duce la o risipă alimentară. Produsele vor expira și vor fi aruncate. Nu cred că România va ajunge în situația în care să rămână fără alimente, pentru că noi avem resurse.

Dacă organizăm toți micii producători din țară, nu avem probleme privind resursele alimentare. Va fi o perioadă grea pentru că va crește prețul la alimente pe fondul pandemiei, secetei de anul trecut, scumpirilor la gaze și electricitate. Există riscul să se închidă o parte din afacerile mici, să scadă activitatea afacerilor mari pe fondul consumului scăzut”, a spus Dragoș Frumosu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI