Alimentele perfecte pentru drumuri lungi. Ce trebuie să iei cu tine în mașină

Alimentele perfecte pentru drumuri lungi. Ce trebuie să iei cu tine în mașină

Dacă te pregăteşti să pleci cu maşina într-o călătorie, atunci trebuie să ştii care sunt alimentele perfecte pentru drumuri lungi. Gustările acestea îţi vor fi de mare ajutor.

Alimente perfecte pentru drumuri lungi cu maşina

Dacă te pregăteşti să pleci în vacanţă sau într-o călătorie de serviciu cu maşina, atunci trebuie să îţi pregăteşti nişte gustări pentru drum. Chiar dacă există posibilitatea de a opri oricând la o benzinărie sau restaurant, este bine să ai la tine câte ceva de ronţăit. De preferat, desigur, sunt alimentele sănătoase, dar care îţi ţin de foame şi îţi oferă energie, mai ales în cazul în care te însoţesc şi copii. De asemenea, nu uita să iei apă plată sau ceai făcut în casă!

Un alt truc este acela de a împacheta alimentele în ambalaje diferite, pentru fiecare călător în parte pentru a fi mai uşor de consumat.

Legumele crude sunt printre cele mai recomandate gustări pentru un drum lung cu maşina. Sunt pline de vitamine, revigorante şi îţi oferă o stare de bine. Poţi pune în caserole morcovi tăiaţi fâşii, ţelină, castraveţi, păstarnac sau ardei de toate culorile.

Merele sunt uşor de mâncat, nu fac mizerie, hidratează şi dau o senzaţie de saţietate. De asemenea, îţi asigură vitaminele de care organismul are nevoie. Aceste fructe sunt o sursă bogată de vitaminele C, A, potasiu şi flavonoide, conţinând totodată cantităţi mai mici de fosfor, fier şi calciu.

Bananele fac şi ele parte din categoria alimentelor care nu trebuie să lipsească din nicio călătorie cu maşina. Sunt hrănitoare şi te scapă de pofta de dulciuri. Ştiai că acestea sunt crescute în cel puţin 107 de ţări şi sunt pe locul al patrulea în topul culturilor alimentare din lume, în valoare monetară?!

Alimentele perfecte pentru drumuri lungi. Ce trebuie să iei cu tine în mașină
Alimentele perfecte pentru drumuri lungi. Ce trebuie să iei cu tine în mașină

Migdalele, gustarea ideală la drum lung

Acestea sunt perfecte pentru momentele în care vrei să ronţăi ceva. Nu apela niciodată la variantele nesănătoase precum chipsurile! Migdalele contribuie la menţinerea nivelului corect de colesterol şi au beneficii uriaşe pentru piele, protejând-o împotriva poluării.

Fructele uscate sunt ideale pentru gustări. Fie că preferi smochinele, stafidele, prunele sau caisele, acestea sunt bogate în fibre, carbohidrați, vitamine și minerale (potasiu, magneziu, fosfor). Apoi, datorită conținutului de zaharoză, fructoză și glucoză naturală, ele reprezintă o sursă excelentă de energie. E important, însă, să îți stabilești porții mici pentru că au un conţinut caloric destul de ridicat.

Alte gustări pe care le poţi lua cu tine sunt brioşe dulci sau sărate, sandwich-uri cu unt de arahide, chipsuri de legume făcute în casă, frigărui cu mozzarella şi roşii cherry, frigărui cu struguri şi caşcaval.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI