Alimentele pe care să nu le mai consumi niciodată dimineață. Un medic le interzice pentru nutriția ta

de: Năstase Mirabela
30 09. 2023

Ce alimente nu ar trebui să mai consumi dimineața. Un medic le interzice cu desăvârșire. Micul dejun este principala masă a zilei, astfel că trebuie să știi cum te poți hrăni pentru a avea o zi plină de energie și de concentrare. Și tu îți începi ziua cu fulgi de ovăz și suc de portocale? Iată ce transmite un medic din Statele Unite ale Americii.

Alimentele pe care să nu le mai consumi niciodată dimineață

Un medic din SUA menționează care sunt alimentele pe care nu ar trebui să le consumi dimineața și nici să le dai copilului tău. Iată ce a declarat!

„Zahăr și mâncare care se transformă în zahăr! Tartele, gogoșile, cereale cu zahăr, fulgii de ovăz, chiar și alimente care îți cresc rapid glicemia. După 45 de minute creierul este în ceață și nu te mai poți concentra. Asta le facem și copiilor. Le dăm chestii rapide precum cereale cu zahăr și suc de portocale și le cerem apoi să se concentreze. Păi nu pot. Dar de ce să nu le dăm ouă, în locul acestora?”, a spus medicul.

Micul dejun, principala masă a zilei

Micul dejun este considerat principala masă a zilei. De obicei, micul dejun constă în produse cu o mare valoare energetică, precum pâine, șuncă, brânză, cereale, legume fragede, marmeladă, ouă etc. În funcție de țară, micul dejun este diferit. Spre exemplu, în țări precum Germania, Austria, Olanda, micul dejun conține în principal produse de patiserie ca pâine, chifle, pesmet sau plăcintă, muffins, biscuiți, Keks etc. Se mai consumă, de asemenea brânză, cârnaț, gem, sirop de zahăr, miere, müsli, iaurt, brânză de vaci, fructe, un ou moale sau tare, omletă și ouă prăjite, costiță.

Ce consumă românii la micul dejun

În Franța se consumă pâine cu produse dulci, de genul gemului, mierii sau ciocolatei sau unt, croissant ori alte produse de patiserie. În Marea Britanie se consumă la micul dejun: cârnați, șuncă, omletă sau ouă prăjite, eventual, fasole, roșii prăjite, budincă neagră. În Spania se mănâncă cârnați, șuncă, omletă sau ouă prăjite, fasole, roșii prăjite, budincă neagră.

În Statele Unite ale Americii, la micul dejun se consumă de obicei cereale, pâine prăjită sau clătite cu unt, șuncă, cartofi prăjiți, dar și preparate din ouă.

În România, se mănâncă de obicei pâine cu unt sau margarină și dulceață, ori gem. Uneori se consumă salam sau pate de ficat, ori brânză. Potrivit unui studiu din 2014, 35% din români mănâncă mâncare preparată ca omletă sau ouă ochiuri, iar 15% mănâncă sandvișuri.