Alimentele pe care să nu le mai consumi după ce împlinești 30 de ani. Faci o mare greșeală, cât de mult te afectează
Un program alimentar sănătos ajută semnificativ la reducerea probabilității de dezvoltare de afecțiuni cronice. Niciodată nu este prea târziu pentru a face îmbunătățiri în acest sens. După o vârstă, adulții prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli cronice. Află care sunt alimentele pe care să nu le mai consumi după ce împlinești 30 de ani, potrivit specialiștilor.
De ce sunt importante alimentele pe care le consumi după 30 de ani
După o anumită vârstă, adulții prezintă o probabilitate mai mare de dezvoltare de afecțiuni de sănătate cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul, precum și de boli legate de masa musculară și oase, cum ar fi osteoporoza. Vestea bună este că poți atenua aceste riscuri printr-o alimentație sănătoasă.
Specialiștii în domeniul nutriției au explicat că, prin consumul de alimente bogate în nutrienți și prin menținerea unui stil de viață activ, adulții pot să reducă probabilitatea de dezvoltare de diverse boli. Există câteva detalii de care trebuie să se țină întotdeauna cont, odată cu înaintarea în vârstă.
În general, adulții au nevoie de mai puține calorii în alimentație. În schimb, organismul le cere mai mulți nutrienți în comparație cu tinerii. Motivul este foarte simplu: din cauza activităților fizice mai puțin intense, în organism se produc schimbări la nivel de metabolism, masă musculară și oase.
Nevoia de nutrienți este, de asemenea, influențată de administrarea de medicamente, precum și de schimbările corporale. Specialiștii au analizat care sunt produsele ce nu se mai recomandă a fi consumate după vârsta de 30 de ani, pentru a respecta un program alimentar sănătos, care să susțină buna funcționare a organismului.
Alimentele pe care să nu le mai consumi după ce împlinești 30 de ani
După vârsta de 30 de ani, trebuie evitate în mod deosebit tartele, brioșele, gogoșile, adică produsele de panificație în general. Explicația este simplă: din cauza conținutului ridicat de zahăr alb, rafinat, astfel de alimente vor conduce la depășirea dozei zilnice recomandate și, în cele din urmă, la creșterea insulinei și la dezvoltarea de diabet.
Sucurile din comerț trebuie, de asemenea, eliminate din alimentație după vârsta de 30 de ani, din cauza zaharurilor și a conservanților care cresc riscul de dezvoltare de boli grave, precum cancerul. Practic, această afecțiune se hrănește cu zaharuri și conservanți, au explicat specialiștii în domeniul sănătății.
Produsele modificate genetic – chiar și când vorbim despre fructe și legume – este bine să fie eliminate din programul alimentar după limita de vârstă amintită. Acestea conțin, de regulă, pesticide, adică toxine deosebit de periculoase pentru organismul uman, care în timp conduc la îmbolnăvire.
Foarte multe grăsimi și calorii conțin și alimentele congelate. Sunt bogate în conservanți, coloranți, sodiu, sare procesată, uleiuri hidrogenate și alte substanțe nocive. Introduse la microunde, unde se gătesc de obicei, devin și mai periculoase pentru sănătate, au explicat specialiștii în nutriție.