Alimentele pe care să nu le consumi dimineața, pe stomacul gol. Faci o mare greșeală
Majoritatea oamenilor sunt atenți la prima masă a zilei. Cei mai mulți adoră să ia micul dejun alături de familie și să pună pe masă bucate care mai de care mai bune și sățioase pentru a ajuta organismul să se pună în funcțiune. Nutriționiștii vin cu recomandări pentru toate gospodinele. Unele dintre ele servesc familia cu alimente care nu sunt potrivite mai ales pentru această masă. Românii fac această greșeală foarte des. Iată ce nu trebuie niciodată să consumi pe stomacul gol!
Ce alimente nu trebuie să consumi pe stomacul gol: faci o mare greșeală la prima masă a zilei
Mulți oameni sunt atenți măcar la prima masă a zilei. Aceasta ajută organismul să se trezească și să prindă putere până la prânz. Cele mai multe gospodine servesc pofticioșii familiei cu orice doresc, dar acest lucru nu este deloc sănătos. Specialiștii vin acum cu recomandări pentru toți românii care fac o mare greșeală încă de la micul dejun.
Unii dintre ei consumă chiar și mâncare gătită, grăsimi sau cereale dulci cu lapte. Orice nutriționist poate spune că obiceiurile în cauză nu sunt unele bune. Experții au adus acum detalii despre alimentele pe care trebuie să le consumi dimineața pentru a te bucura de aceste efecte. Ai mai jos câteva sfaturi utile pentru prima masă a zilei!
Ce trebuie să mănânci?
Consumă ouă: ouăle sunt bogate în proteine și nutrienți, activează metabolismul și cresc energia. De asemenea, acestea sunt o alegere perfectă pentru micul dejun sănătos pentru că nu au multe calorii, sunt gustoase și pot fi consumate în mai multe feluri, astfel încât toată lumea să fie mulțumită.
Consumă pepene roșu: desigur că acum nu mai este perioada în care el este vedeta, dar în general nutriționiștii sugerează ca acesta să fie consumat la prima masă pentru că el conține foarte multă apă și ajută la sănătatea cardiacă și oculară.
Consumă cereale: specialiștii recomandă să consumi cereale fără zahăr sau ciocolată. Cele simple sunt alegerea potrivită pentru că pot trata iritațiile stomacale și indigestiile datorită acidului hidroflouric şi fibrelor solubile, putând reduce colesterolul.
Consumă afine: afinele fac parte din cele 15 fructe care sunt perfecte pentru micul dejun pentru că regularizează circulația, întăresc imunitatea și îmbunătățesc memoria.
Mănâncă porumb: porumbul este o alegere perfectă pentru orice gustare sau masă. El este de cele mai multe ori folosit ca garnitură alături de piure și carne în mesele americanilor. În timpul acesta, românii îl consumă doar între mese în sezonul cald. Acesta detoxifică organismul și elimină metalele grele, îmbunătățind microflora intestinală.