Alimentele pe care să nu le congelezi niciodată. Își pierd toate proprietățile
Foarte multe persoane aleg să congeleze anumite produse. Congelarea acestora nu numai că le prelungește durata de viață ci și le păstrează din propietăți. Însă, nu toate alimentele se pot păstra la congelator. Există câteva alimente, care odată congelate își pierd din structură și din valoarea nutritivă. Există riscul ca atât structura cât și aroma să fie modificate în urma acestui proces.
Ce alimente nu ar trebui congelate?
Pe lista alimentelor care nu ar trebui niciodată congelate se numără fructele și legumele. Datorită faptului că sunt alcătuite doar din apă, atunci când sunt înghețate, aceasta se solidifică și, în consecință, sparge structura alimentului în cauză. În momentul în care acestea sunt dezghețate este posibil să-și piardă din nutrienți. Dar dacă totuși vrei să congelezi aceste alimente, poți să le fierbi înainte. Astfel, propietățile lor vor fi la fel ca înainte.
Pot fi ouălele congelate?
Foarte mulți oameni se întreabă dacă oulălele pot fi congelate. Ei bine, se pare că da, însă cu anumite condiții. Ouălele din coajă nu ar trebui să fie niciodată înghețate, deoarece pot izbucni în congelator. Pentru a le congela, este necesar să le bateți și să amestecați gălbenușul cu puțină sare sau zahăr.
Nici maioneza nu ar trebui păstrată la congelor și asta pentru că, există riscul ca aceasta să se taie. Mai mult, textura sa poate fi alterată sau chiar solidificată. Pe lista alimentelor care nu ar trebui puse la congelator se află și cartofii. Dacă sunt înghețați, aceștia își pot pierde din textură și savoarea. Acest lucru se datorează faptului că amidoul dispare.
Peșetele poate fi congelat, însă acesta trebuie să fie proaspăt. În caz contrar există riscul ca bacteriile să rămână latente în el. Înainte de a băga peștele la congelator, asigură-te că îl pui într-un recipient cu sigiliu, pentru a preveni intrarea aerului.
Foarte mulți oameni obinuiesc să congeleze produsele lactate, precum brânza sau laptele. Chiar dacă nu este periculos pentru sănătatea, consistența lor poate fi modificată foarte mult de acest proces. De aceea, este indicat să le consumați proaspete. Astfel, vă veți putea bucura degustul și aroma acestora.
Este recomadat să nu congelezi alimentele care au fost decongelate, anterior. Fără să știi, te poți expune unui pericol și asta pentru că alimentele au fost deja expuse la microorganisme.
Te-ar putea interesa și: Cât rezistă carnea crudă în frigider. După cât timp nu mai este bine să o consumi, de fapt