Alimentele pe care poți să le consumi după ce mergi la sală. Ce beneficii au

Alimentele pe care poți să le consumi după ce mergi la sală. Ce beneficii au
Ce sa mananci inainte si dupa ce mergi la sala

Pentru a da rezultatele scontate în timpul antrenamentelor, dar și pentru a păstra tonifierea cât mai mult timp după încheierea acestora, sportivii au nevoie de o alimentație corectă. Vezi un pic mai jos care sunt alimentele pe care poți să le consumi după ce mergi la sală și care sunt beneficiile acestora.

Ce să mănânci înainte să mergi la sală. Ce trebuie să faci după antrenamente

Conform nutriționiștilor, cu două-trei ore înainte de antrenamente trebuie să mâncăm o masă consistentă, și nu una frugală. Contrar a ceea ce se crede, masa ideală dinaintea antrenamentului ar trebui să conțină carbohidrați complecși cu indice glicemic scăzut și proteine de origine animală.

Astfel, cei care vor merge la sală în câteva ore pot alege o porție de aproximativ 100 g de carne roșie și o jumătate de cană de orez brun gătit la aburi. De asemenea, pot opta pentru un piept de pui cu piure de cartof dulce.

Ce se întâmplă când facem sport

În timp ce se depune efort fizic, se consumă grăsimi din țesutul adipos și carbohidrați din rezervele de glicogen din mușchi și ficat. Astfel, dacă ai o masă bogată în carbohidrați înainte de antrenament, vei consuma în principiu carbohidrați, ca substrat de energie și mai puțin grăsimi. Acest lucru este avantajos dacă îți propui un exercițiu de anduranță, dar nu și dacă vrei să slăbești.

Celor care preferă să facă mișcare dimineața, la prima oră, le este recomandat să ia măcar o gustare sau o băutură bogată în nutrienți înainte de antrenament.

Cei care se întreabă ce să mănânce înainte de antrenamentele de dimineață pot lua în considerare un bol cu fulgi de ovăz cu lapte degresat și un fruct, musli (fără zahăr) cu lapte degresat și fructe confiate sau două felii de pâine integrală cu omletă și o roșie, plus o banană. Chiar dacă la început vi se va părea greu să luați micul dejun, în timp vei câștiga un obicei sănătos.

Ce mâncăm după antrenament

Acum, după ce am aflat ce este bine să mâncăm înainte de antrenament, nutriționiștii au spus și ce să mâncăm după ce ne-am întors de la sală.

După antrenamente este importantă hidratarea. La fiecare kilogram pierdut pe parcursul efortului trebuie să se consume1,2-1,5 l de lichide. De asemenea, trebuie reînnoită rezerva de carbohidrați din mușchi.

Refacerea fibrelor musculare

Un alt lucru important este refacerea fibrelor musculare ce sunt lezate de-a lungul sesiunii de antrenament, iar asta se poate realiza printr-un consum de proteine. Alimentele indicate sunt ouăle, laptele de soia, iuart, zer…etc.