Alimentele pe care le poți mânca seara fără să te îngrași. Sigur nu știai de toate

Alimentele pe care le poți mânca seara fără să te îngrași. Sigur nu știai de toate
Alimentele pe care le poți mânca seara fără să te îngrași

În perioadele în care vrem să dăm jos kilogramele nedorite sau doar să ne menținem la o anumită greutate, știm prea bine că una dintre cele mai mari provocări este construirea unui meniu zilnic care să nu ne lase înfometați și care să ne și încânte papilele gustative, mai ales când vorbim despre ultima masă a zilei. Aceastea sunt alimentele pe care le poți mânca seara fără să te îngrași.

Care sunt alimentele pe care le poți mânca seara fără să te îngrași

Ce mâncăm? Când mâncăm? Cât mâncăm? Sunt cele trei întrebări ce ne dau mereu bătăi de cap în perioadele în care ne dorim să scăpăm de kilogramele nedorite ce apar pe cântar.

Cu toate că multe persoane încearcă să sară complet peste masa de seară, nutriționiștii susțin că acest obicei nu este unul bun. Dacă vrem să slăbim, trebuie să respectăm în continuare cele trei mese ale zilei, dar să ținem cont de câteva reguli. Astfel, cina ar trebui să asigure între 15 și 29% din aportul zilnic de calorii, alimentele din farfurie să fie bogate în proteine și sărace în grăsimi.

De pe lista alimentelor pe care le poți mânca seara fără să te îngrași nu au cum să lipsească fructele. Sunt bogate în fibre, au în compoziție un procent mare de apă, ceea ce ne ajută să ne simțim plini mai repede. Sunt recomandate bananele, care conțin triptofan, un aminoacid care ne va și ajuta să dormim mai bine, portocalele, merele, perele și fructele de pădure.

Produsele pe care le poți pune în farfurie la cină

Lista continuă cu legume, la fel de bogate în fibre și apă: fasolea, lintea, mazărea și brocoli. Cartofii și soia sunt, la fel ca bananele, surse importante de triptofan.

Și lactatele degresate sunt alegeri potrivite pentru cină. Calciul stimulează metabolismul şi arde grăsimile, ducând în acest fel la scăderea în greutate.

În urma unor studii făcute pe șoareci de laborator, mai multe echipe de cercetători au observat că o dietă bogată în calciu poate duce la intensificarea arderilor cu până la 27%. Calciul pătrunde în celulele adipoase şi determină repunerea lor în circulaţie, ducând la acelerarea eliminării lor.

Potrivit Huffington Post, organismul uman arde de două ori mai multe calorii în timpul digestiei alimentelor integrale – în special a celor bogate în fibre, precum ovăzul şi orezul brun – decât în cazul celor procesate.

Urmăriți Playtech.ro și pe