Alimentele pe care japonezii le consumă pentru a slăbi. Secretul asiaticilor pentru a fi în formă
Foarte mulți dintre români vor să piardă în greutate și încearcă tot felul de diete, care de cel mai multe ori nu au rezultate. Astăzi vă prezentăm care sunt alimentele pe care japonezii le consumă pentru a slăbi. Așadar, care este secretul asiaticilor pentru a fi în formă.
Ce mănâncă japonezii de sunt așa de slabi. La ce alimente trebuie să renunți
Japonezii au câteva alimente pe care le consumă, astfel că nu se îngrașă. În acest fel, Japonia este una dintre țările cu cea mai scăzută rată de obezitate.
Astfel, dacă vrei să slăbești într-un mod sănătos și nu vrei să o faci peste noapte, ci în timp, ar trebui să încorporezi aceste alimente japoneze în dieta ta.
Guvernul japonez luptă împotriva obezității
Katrin Engelhardt, expert în nutriție pentru regiunea Pacificului de Vest a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a vorbit cu „BBC” despre modul în care Japonia a reușit să aibă un nivel atât de scăzut de obezitate la toate vârstele populației.
Guvernul japonez este pe deplin angajat față de sănătatea cetățenilor, investind resurse în programe de educație pentru sănătate și nutriție.
Japonia are legi împotriva obezității
De asemenea, au fost create legi pentru a combate obezitatea, cum ar fi legea Shuku-Iku. Printre alte măsuri, stabilește că școlile trebuie să aibă meniuri sănătoase și să fie angajați nutriționiști profesioniști care să predea cursuri de nutriție.
Japonezii au o dietă bogată în alimente proaspete, cu puține grăsimi saturate și zaharuri adăugate.
Japonezi nu mănâncă prăjeli
În plus, contează și modul de pregătire a meniurilor. Japonezilor nu prea le plac prăjelile, astfel că pregătesc totul fiert, la grătar sau la abur.
De asemenea, japonezii au înlocuit pâinea cu orez. Nici produsele lactate nu sunt o parte fundamentală a dietei lor, iar în ceea ce privește carnea, consumul este semnificativ mai scăzut decât în Europa.
Mănâncă pește, dacă vrei să slăbești
Unul dintre alimentele preferate ale japonezilor este peștele. Peștele are multiple beneficii pentru sănătate: furnizează proteine cu valoare biologică ridicată, întărește sistemul imunitar, are grijă de sănătatea cardiovasculară și ajută la pierderea în greutate.
Tofu și beneficiile sale
Un alt aliment folosit de japonezi este Tofu. Acesta este o sursă excelentă de energie atât fizică, cât și mentală, deoarece este bogat în proteine. În plus, oferă mult calciu, reduce colesterolul și trigliceridele și întărește sistemul imunitar.
Algele marine wakame și beneficiile lor
Algele Wakame sunt bogate în vitamine din grupa B și K. Conținutul sau de grăsimi și calorii este scăzut, așa cp este un mare aliat în orice dietă de slăbit. Unul dintre principalele sale beneficii este că îmbunătățește sistemul nervos.