Alimentele pe care femeile trebuie să le consume. Mihaela Bilic a dat un sfat vital femeilor sub 50 de ani
Mihaela Bilic nu recomandă femeilor să fie vegetariene, fiindcă pielea, ca să arate bine, are nevoie de unele substanțe asigurate de produse de origine animală în cantități deosebite. Medicul nutriționist a explicat ce alimente ar trebui să consume reprezentantele sexului frumos pentru a arăta în formă.
Mihaela Bilic nu recomandă femeilor să fie vegetariene
Produsele de origine animală conțin substanțe necesare pielii, pentru a arăta sănătos. Vorbim despre proteine de cea mai înaltă calitate, vitamina A, vitamina D, acestea din urmă susținând elasticitatea pielii, a spus Mihaela Bilic.
„Din adolescență până la 50 de ani, a fi vegetarian din punct de vedere feminin este o contraindicație. Colagenul este o proteină din structura pielii care, pe măsură ce înaintăm în vârstă, se pierde. De aceea este mai greu să fim frumoase și radioase din vegetale”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic la Pro TV.
Roșia, esențială în dieta reprezentantelor sexului frumos
Specialista în nutriție a făcut câteva recomandări pentru reprezentantele sexului frumos, ca să se bucure de o piele frumoasă și radioasă nu numai în tinerețe. Pentru a obține acest rezultat, femeile trebuie să consume neapărat roșie.
Roșia are proprietăți excelente când vine vorba de protecția oferită pielii împotriva razelor ultraviolete. Conține licopen, care se absoarbe foarte bine în prezența grăsimii. Acesta este și motivul pentru care combinația roșie-brânză este una fericită.
Ce impact are roșia combinată cu brânză asupra pielii
„Puțină lume știe că în roșia de la conservă avem de 10-13 ori mai mut licopen decât în roșia proaspătă. Prin zdrobire, licopenul se eliberează mai bine”, a spus Mihaela Bilic, recomandând consumul de roșie și cu ulei de măsline.
Combinația în cauză are efecte benefice atât împotriva îmbătrânirii, cât și împotriva cancerului de piele, a explicat medicul nutriționist. Roșia, brânza și uleiul nu sunt singurele alimente recomandate femeilor pentru a se bucura de o piele frumoasă. Și oul este important la acest capitol.
Ce alt aliment esențial ar trebui să consume femeile
Legenda spune că romanii erau mereu trimiși la lupte după ce mâncau un ou și un măr. În ceea ce privește oul, motivul este foarte simplu: prezintă o concentrație mare de nutrenți într-un volum mic. Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă femeilor să consume ou de două ori pe săptămână.
Oul are foarte puține calorii, însă oferă foarte multă sațietate. La 80 de calorii aduce o senzație de sațietate pentru 2, 3 ore, a spus specialista în nutriție. Acest alimente este bine să fie consumat alături de legume portocalii pentru a oferi pielii o strălucire aparte.