Alimentele mucegăite pe care încă le poți consuma. Atenție însă! Doar așa le poți mânca în siguranță

de: Anca Lupescu
14 08. 2021

Știai că mâncarea expirată nu trebuie neapărat aruncată la gunoi? Există alimente pe care le poți consuma, chiar dacă au mucegăit.

Alimentele mucegăite pe care încă le poți consuma

Cu toate astea, deși unele se pot consuma în siguranță după ce ai îndepărtat mucegaiul, altele trebuie aruncate direct, pentru că sunt cu totul contaminate și pot reprezenta un pericol pentru organism.

Alimentele, în funcție de temperaturile de afară și de spațiul de depozitare, pot mucegăi foarte ușor. Probabil ți s-a întâmplat să consumi un aliment și abia apoi să vezi că este mucegăit.

Ar trebui să verifici fiecare aliment înainte de a îl mânca, pentru a te asigura că este în stare bună și îl poți mânca în siguranță.

Totuși, dacă ceva a mucegăit, nu înseamnă că e compromis. Sunt câteva alimente pe care le poți mânca după ce îndepărtezi acea parte stricată care a dezvoltat bacterii.

Pâine, fructe, brânză sau legumele. Acestea fac cel mai des mucegai și de regulă oamenii taie părțile afectate, consumând aceste produse în continuare

Ce să nu mănânci dacă a mucegăit

Cu tote astea, ele nu sunt sigure penru consum. Mai ales dacă alimentele sunt moi, asta înseamnă că mucegaiul a afectat tot alimentul și nu este bine să îl mănânci.

Dacă bacteriile s-au extins pe o suprafață mai mare, aruncă tot alimentul ca să nu ai probleme digestive.

Printre alimentele pe care ar trebui să le arunci dacă au mucegăit se numără fructele și legumele moi, brânza proaspătă, mâncarea gătită, dulcețurile sau carnea afumată, dar în special lactatele.

Niciodată să nu consumi lactate care sunt expirate, au urme de mucegai sau miros urât. Ele îți vor face extrem de rău la stomac și prezintă un risc enorm.

Depozitează alimentele corespunzător, înfoliate, în caserole și în frigiderul curat. Ai grijă să nu lași pe masă ingrediente care se alterează de la căldură, pentru că îți pot provoca probleme gastrointestinale grave.