Alimentele ieftine pe care să le consumi tot timpul. Ce beneficii au

Alimentele ieftine pe care să le consumi tot timpul. Ce beneficii au
Care sunt alimentele sanatoase si ieftine

Care sunt alimentele ieftine pe care să le consumi tot timpul, potrivit nutriționiștilor. Există o serie de alimente care sunt indicate a fi consumate cât mai des, pentru că sunt foarte sănătoase. Ce beneficii au, vedeți în rândurile de mai jos.

Alimentele care nu trebuie să îți lipsească de pe masă. Sunt sănătoase și iefine

Mulți dintre români cred că trebuie să cheltuie bani mulți pentru a mânca sănătos, însă nutriționiștii îi contrazic. În primul rând, o alimentație sănătoasă presupune un stil de viață echilibrat și renunțarea la alimentele semipreparate și cele de tip junk food.

În comerț poți găsi și mâncare sănătoasă, sățioasă, gustoasă, la prețuri rezonabile.

Varza, una dintre cele mai vechi legume

Un astfel de aliment, ieftin și sănătos este varza. Este una dintre cele mai vechi legume, având o multime de proprietati benefice pentru organism. Cu ajutorul ei poți să prepari un fel extraordinar-varză a la Cluj.

Iaurtul și beneficiile lui

Bogat în calciu, iaurtul este unul dintre cele mai apreciate alimente din toată lumea. Trebuie să optați pentru iaurtul simplu și să-l evitați pe cel cu fructe, ciocolată și alte combinații nesănătoase. Iaurtul simplu poate fi combinat acasa cu fructe, cereale, nuci sau miere.

Ouăle, un alt aliment sănătos și ieftin

Ouăle, alimentul de bază în orice bucătarie, pot fi incluse într-o gamă largă de preparate culinare. Acestea sunt sănătoase, gustoase și extrem de sățioase. Când mergi la cumpăraturi, nu uita că acest aliment este o sursă excelentă de proteine.

Cartoful, cel mai popular aliment

Cel mai popular ingredient din casele românilor, cartoful nu este văzut mereu cu ochi buni. Din nefericire, multe persoane îl consumă prajit, astfel că riscul de obezitate și de colesterol mărit crește. Cartoful este sănătos dacă este consumat copt sau fiert, de preferat servit în salate și mai puțin alături de carne.

Prazul, mândria olteanului

Prazul este mandria oltenilor, însă orice persoană ar trebui să folosească acest aliment ieftin în preparatele culinare. Este mai dulce la gust decât ceapa și mai putin iute. Poate fi folosit la supe, ciorbe, ghiveci, salate, mâncare de praz și alte rețete gustoase.

Morcovul este ieftin și ajută vederea

Datorita conținutului mare de vitamina A, morcovii sunt renumiți pentru faptul ca ajută vederea. Pot și folosiți în rețete de mâncare, deserturi, sucuri și smoothie-uri. Morcovii se numară printre cele mai ieftine alimente, astfel că nu vei fi nevoit să cheltuiești prea mult cu această rădăcinoasă delicioasă.