Alimentele de post care au cele mai puține calorii. Așa vei slăbi imediat
Află care sunt alimentele de post care au cele mai puține calorii. Dacă le incluzi în meniul de zi cu zi, perioadele cu restricții alimentare ce preced marile sărbători creștine se pot transforma în ocazia perfectă de a da jos kilogramele nedorite.
Alimentele de post care au cele mai puține calorii
Un stil de viață sănătos implică mișcare, un somn de bună calitate și, nu în ultimul rând, o alimentație echilibrată.
Foarte mulți se feresc de diete, știind prea bine cât de dificil este să nu poți mânca ce îți dorești, când îți dorești. Cu toate astea, reușesc să respecte restricțiile alimentare impuse în perioadele de post din an. Dacă facem alegerile corecte, aceste perioade se pot transforma în ocazia perfectă de a da jos kilogramele nedorite.
Specialișii au făcut o listă utilă, dezvăluind care sunt alimentele de post care au cele mai puține calorii.
Primele recomandări sunt legumele verzi cu frunze, precum spanacul, salata verde, rucola sau pătrunjelul. Sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre, vitamine și minerale. Pot fi adăugate în salate, supe sau se pot servi ca garnitură pentru a adăuga nutrienți valoroși și a te simți sătul pe termen lung.
Te-ar putea interesa și: Alimentele consumate de milioane de români se pot ieftini. Vestea primită de la Guvern
Ce ar trebuie să consumi în fiecare zi
În momentele în care îți este poftă de ceva dulce, alegerea corectă o reprezintă fructele. În topul celor hipocalorice sunt merele, perele, portocalele, căpșunile și kiwi-ul.
Lista continuă cu produsele pe bază de cereale integrale – orezul brun, quinoa, hrișca sau ovăzul. Sunt bogate în fibre, proteine și carbohidrați complecși care îți vor oferi energie și oferă senzația de sațietate ore în șir, la fel și leguminoasele, precum năutul, lintea, fasolea sau mazărea.
Laptele de vacă poate fi înlocuit cu variantele vegetale, cum ar fi laptele de soia, migdale, ovăz sau cocos.
Dacă vrei să slăbești în perioadele de post, poți include în meniul zilnic brânzeturi vegane obținute din nuci, soia sau cartofi dulci. Au puține calorii și sunt ideale în sandvișuri, salate sau în preparate cu paste.
Te-ar putea interesa și: Alimentele adorate de români, periculoase pentru sănătate. Specialiștii avertizează, nu le mai consuma crude