Alimentele de care nu știai că au pesticide. Mare atenție când le consumi, ce s-a descoperit
Playtech Știri îți prezintă alimentele de care nu știai că au pesticide. Este vorba despre unele dintre cele mai cunoscute fructe și legume de pe piață. Din păcate, puțini cunosc pericolul la care se expun. La ce să fii atent pentru a nu-ți face rău.
Alimentele de care nu știai că au pesticide
Adăugarea de pesticide în alimente reprezintă unul dintre cele mai controversate subiecte din industrie. Substanțele chimice sunt utilizate, de obicei, pentru a lupta împotriva dăunătorilor, precum insecte, buruieni sau ciuperci, care pot deteriora culturile și recoltele de fructe sau legume.
Deși pot fi eficiente când vine vorba despre protejarea culturilor, utilizarea lor a ridicat mereu îngrijorări privind potențialele riscuri pentru sănătate și mediul înconjurător. Este important de reținut că producătorii alimentari trebuie să urmeze reglementări și linii directoare stricte privind utilizarea pesticidelor.
Autoritățile stabilesc anumite limite maxime privind cantitatea de pesticide ce poate fi prezentată de un produs alimentar. În acest fel, se asigură că acestea se încadrează în niveluri sigure pentru consum, fără a pune în pericol organismul uman. Dacă obișnuiești să mănânci fructe și legume, nu te lăsa înșelat de ideea unei alternative 100% sănătoase.
Mulți consumă fructe și legume considerând că au un stil de viață sănătos. Realitatea nu este chiar astfel, însă. Unele alimente sunt mai predispuse la a prezenta pesticide în compoziția lor, cazuri în care trebuie să fim atenți la consum și la modul în care controlăm cantitatea de consum. Playtech îți prezintă alimentele ce ar putea avea cele mai multe pesticide.
Ce să faci înainte de a le mânca sau găti
Înainte de a vorbi despre alimentele predispuse la a conține o cantitate mare de pesticide, trebuie precizat că prezența substanțelor chimice nu înseamnă că produsele trebuie eliminate din alimentație. Ele pot fi consumate în continuare, însă nu în cantitate exagerată și neapărat spălate cu apă rece din abundență.
Playtech Știri îți prezintă lista fructelor și legumelor predispuse la a avea multe substanțe chimice, potrivit cercetătorilor:
- căpșuni – deși bogate în antioxidanți, pot prezenta peste 20 de tipuri de substanțe chimice dăunătoare;
- spanac – trebuie spălat extrem de bine înainte de a fi consumat sau gătit, aproape toate frunzele prezintă pesticide, fiind una dintre cele mai poluate legume din cadrul culturilor;
- varză – supraproducția de varză este motivul pentru care, de multe ori, acest aliment prezintă o cantitate de pesticide mult mai mare decât altele;
- piersici – îți place că este suculentă, însă prezintă o cantitate destul de mare de pesticide;
- pere – dincolo de proprietățile medicinale incontestabile, este bine să le speli înainte de a le consuma, aproximativ 50% dintre aceste fructe conțin cel puțin 5 substanțe chimice;
- nectarine – la fel ca în cazul piersicilor, ai putea să fii tentat să crezi că nu prezintă niciun pericol, este obligatoriu să le speli înainte de a le mânca sau găti.